Full Moon in Spinaloga Island!


Υπάρχουν κάποιες στιγμές που πάντα θα μένουν στην καρδιά και στη μνήμη μας. Και πάντα αυτές οι στιγμές συνοδεύονται από αγαπημένα χρώματα ή αρώματα ή ήχους! Και όταν όλα αυτά είναι με θέα ένα ολογιομο υπέροχο φεγγάρι του Αυγούστου, τότε γίνονται ακόμα πιο υπέροχα!




Διακοπές στη Κρήτη σημαίνει η απόλυτη ευτυχία. Πάντα όταν γυρνάω πίσω, έστω και για ελάχιστες μέρες, όλα αλλάζουν. Οι ρυθμοί πέφτουν, η διάθεση ανεβαίνει, οι εμπειρίες και οι αναμνήσεις αυξάνονται και το χαμόγελο παραμένει. Έχοντας φύγει από εκεί τόσα χρόνια, είναι ένα πράγμα που πάντα μένει στο μυαλό μου ότι πρέπει να αλλάξει, αλλά τελικά ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Είναι ο τόπος μου, τα παιδικά μου χρόνια, οι αγαπημένοι μου φίλοι, τα μέρη που λατρεύω, η οικογένεια μου. Μπορεί να μένω μόλις μία ώρα απόσταση με το αεροπλάνο, αλλά πάντα εδώ νοιώθω ότι είμαι εκτός των νερών μου και πάντα μου λείπει κάτι. Τι; Οι γνωστές φυσιογνωμίες, οι γλυκές καλημέρες ακόμα και από ανθρώπους που δε γνωρίζεις, οι μακρινές και κοντινές βόλτες δίπλα στη θάλασσα, το άρωμα από τα κηπευτικά που κάθε τόσο μας φέρνουν σπίτι φίλοι από το δικό τους κήπο, τα γέλια και η ξεγνοιασιά, οι καλοι μου φίλοι και τα ατελείωτα βράδια με μεζέδες και μπύρα, τα αστέρια στον ουρανό, το χρώμα του ηλιοβασιλέματος.




Ολογιομο φεγγάρι με αγαπημένους δίπλα μου, χαζεύοντας τη Σπιναλόγκα και απολαμβάνοντας αυτό το υπέροχο δροσερό αεράκι της Καλοκαιρινης νύχτας…. Ειλικρινά υπάρχει κάτι καλύτερο; Και όταν πλέον βράδιασε… απλά κατηφορήσαμε στη παραλία και χαζεύαμε τα αστερια, λέγοντας ιστορίες. Η ζωή είναι απλή…δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Μόνο που εδώ στη μεγάλη πόλη, όλα τα ξεχνάω… τα αφήνω να με ξεχάσουν και εκεί χάνεται το παιχνίδι. Ρουτίνα και νεύρα και κούραση … 


Φέτος το Φθινόπωρο είπα ότι θα το αλλάξω αυτό. Χλωμό βέβαια, αλλά κάθε προσπάθεια αξίζει. Καλό μου κουράγιο λοιπόν και Καλή μας αρχη! :)



mats mouts
post signature

13 comments :

  1. Μου έχει λείψει η Κρήτη!Χαίρομαι που πέρασες καλά!AriadnefromGreece!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστω πολύ Αριάδνη!

      Delete
  2. Πολυ ομορφες φωτογραφιες ...χαίρομε που πέρασες καλά στην Κρήτη !!!
    άντε καλή αρχη Ζηνα !!! φιλακια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστω πάρα πολύ! Καλη μας αρχη :)

      Delete
  3. Είναι άλλο πραγμα η Κρητη. Πανεμορφο νησι, γλεντζεδες ανθρωποι. Ανοιγει η καρδια σου και ξεχνας εννοιες και καθημερινότητα. Κοιτα να παρεις μεγαλη δοση χαλαρώτητας και για το χειμωνα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πηρα αλλα ποτε δε φτανει! χιλια ευχαριστω!

      Delete
  4. Υπέροχες φωτογραφίες! Το παν είναι ότι γύρισες με κέφι και όρεξη! Καλό Φθινόπωρο λοιπόν!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευαχριστω πολύ κατερινάκι! Καλη μας αρχη :)

      Delete
  5. με ξεσηκωνεις! εχω χρονια να σου ερθω στην Πλακα οποτε το επομενο Καλοκαιρι με το καλο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. αντε... σας περιμενουμε!

      Delete
  6. Εχω παει σπιναλογκα και μολις ειχα διαβασει και το νησι οποτε ηταν ακομα πιο μαγικο το μερος για μενα. Αγαπησα την σπιναλογκα και το χωριο ακριβως απέναντι. Και το μαγαζι με τα κεραμικα το γαλαζιο δεν προκειται να το ξεχασω ποτε!!! Εχουμε κουμπαρους στην Ιεράπετρα στοπα δεν στοπα?

    ReplyDelete
  7. Εχω παει σπιναλογκα και μολις ειχα διαβασει και το νησι οποτε ηταν ακομα πιο μαγικο το μερος για μενα. Αγαπησα την σπιναλογκα και το χωριο ακριβως απέναντι. Και το μαγαζι με τα κεραμικα το γαλαζιο δεν προκειται να το ξεχασω ποτε!!! Εχουμε κουμπαρους στην Ιεράπετρα στοπα δεν στοπα?

    ReplyDelete
  8. Υπέροχες φωτογραφίες!!!

    ReplyDelete

Thank you for visiting my blog and for your comment!

BRs,
EfZin