Yummy Tastes: Melilotos


Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μία παγωμένη μπυρίτσα ή ένα ποτήρι αρωματικό κρασί και καλό φαγητό και φυσικά με την κατάλληλη παρέα! Γιατί ωραία και τα bar και όλα, όμως οι μεγαλύτερες συζητήσεις γίνονται πάντα στο τραπέζι, γιατί πολύ απλά έτσι κάνουμε οι Έλληνες! Καλό φαγητό, καλό ποτό και καλή διάθεση και μπορείς να ξεχαστείς για ώρες! Γι αυτό λάτρεψα τον Μελίλωτο, στο κέντρο της Αθήνας, και πάντα κάνουμε μία επίσκεψη όταν βρεθούμε δίπλα στην Καπνικαρέας! Και πιστέψτε με, οι συζητήσεις ήταν μεγάλες!



Ένα μικρό ζεστό μαγαζάκι που απλά λατρεύω! και δεν είναι μόνο το περιβάλλον και ο χώρος του, αλλά κυρίως η εξυπηρέτηση και το λατρεμένο του φαγητο! Όμορφα χρώματα, λιτές γραμμές, τσαχπίνικες λεπτομέρειες και υπέροχη μουσικη! Τι άλλο θέλεις για να ξεκινήσεις; Λατρεμένο μου το καναπεδάκι ή και τραπέζι δίπλα στο παράθυρο στον επάνω όροφο. Βλέπεις τα πάντα από ψηλά!




Μπυρίτσα για αρχή και μετά απλά χάνεσαι στο μενού. Κάθε φορά προσπαθώ να καταλάβω ποιο είναι το αγαπημένο μου πιάτο και κάθε φορά αλλάζω γνώμη. Από burger με κόκκινη πιπεριά και γραβιέρα, μέχρι σκιουφιχτά μακαρόνια με κοτόπουλο! Ή μήπως οι σαρδέλες με ντομάτα στα κάρβουνα; χμ... νομίζω ξέχασα και τα αυγά μάτια που σερβίρονται πάνω σε καβουρντισμένο χειροποίητο ψωμι! Οκ... ξαναπείνασα τώρα!


Σαλάτες και κυρίως πιάτα με εκλεκτά υλικά και μάλιστα υλικά που θα πρέπει να αποτελούν κομμάτι της καθημερινής διατροφής μας! Κινόα, φακές, φύτρες, τυριά, σέσκουλα, σαρδέλες, μπαχαρικά, ρεβύθια και τόσα πολλά ακόμα! Ντροπή μου που το λέω, αλλά προχθές μόλις έμαθα ότι τις φύτρες από τις φακές τις τρώνε! Και μάλιστα σε σαλάτα που ήταν και πεντανόστιμη.



Αν βρεθείτε λοιπόν για βόλτα ή δουλειά στο κέντρο, δίπλα στην Καπνικαρέας, στο δρόμο με τα υφασματάδικα, μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε το Μελίλωτο! Και πείτε μου τι δοκιμάσατε!!!


mats mouts

post signature

8 comments :

  1. Πρέπει να αρχίσω να προσέχω τα μαγαζιά στους δρόμους... Υπέροχο δείχνει!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Στο κέντρο Μαρθα μου εχει τόσα πολλά τελικά που πρέπει να κοιτάζεις συνέχεια δεξιά και αριστερα! Αλλά αυτό είναι σουπερ δοκιμασμένο!

      Delete
  2. Τί υπέροχος χώρος. Όλο τον ακούω τον Μελίλωτο και δεν έχω πάει ποτέ. Υπέροχες οι φωτό και υπέροχη η παρουσίαση. Με ξεσήκωσες μόνο με τις εικόνες. Το ότι έχει και υγιεινό φαγητό δε, το κάνει ιδανικό και για εξορμήσεις με την πιτσιρικαρία. Στα υπόψιν για επόμενη εξόρμηση στο κέντρο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μαριαννα ειμαι σιγουρη ότι θα σου αρεσει πολύ και εύχομαι κάποια στιγμή να μπορέσετε να πάτε ...μετά τους λουκουμάδες!!!
      Σε ευχαριστω πολύ για τα καλά σου λόγια!

      Delete
  3. Έχω πάει τον καιρό των Χριστουγέννων και ενθουσιάστηκα με όλα.. ήταν και το κλίμα των εορτών βέβαι που το έκανε ακόμα πιο μαγικό!!! Φύτρες κάνω συνέχεια από ροβίτσα!!! Είναι φανταστικές!! Όσο για το τι έφαγα δεν θυμάμαι πιο πιάτο πήρα... θυμάμαι όμως πολύ καλά ότι το κατανοστιμεύτηκα!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χριστουγεννα δεν εχω βρεθει!!! χαχαχαχα αλλα ειμαστε εκει όλες τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου! λατρεμένο και αγαπημένο!

      Delete
  4. Κοίτα να δεις που έω περάσει αμέτρητες φορές από εκεί και δεν το γνώριζα!!! Μπαίνει στα άμεσα σχέδια για μεσημεριανό φαγητό!!!

    ReplyDelete
  5. Τελειο φαινεται!

    ReplyDelete

Thank you for visiting my blog and for your comment!

BRs,
EfZin