Book Proposal: Easter Crafts for kids


Δηλώνω φανατική της εκπομπής "Ουράνιο Τόξο"!!!!! Νομίζω η γενιά μου (όχι δεν είμαι και τόσο μεγάλη...) θα το θυμάται... κάθε μέρα στο κρατικό κανάλι στις 4 το απόγευμα! Οφείλω λοιπόν να ομολογήσω ότι για μένα ως παιδάκι, αυτή η ώρα ήταν ιερή. Διάλειμμα από το διάβασμα, χυμό και μπροστά στη τηλεόραση να περιμένω εναγωνίως τον Χρήστο να μας δείξει κατασκευές και ζωγραφιές από άλλα παιδιά και φυσικά παιδικές εκπομπές! Και τόσο μεγάλη ήταν η αγάπη μου (κατασκευές λέμε γαρ!) που όταν ξεκίνησα μπαλέτο και μου άλλαξαν την ώρα του μαθήματος από τις 5 στις 4... απλά άλλαξα σχολή! 


Οπότε όταν το βιβλίο "Πάσχα με τον Χρήστο" από τις εκδόσεις Ψυχογιός,  έπεσε στα χέρια μου, η χαρά μου ήταν διπλή... ή μάλλον τριπλή...μπα άσε πενταπλή και βάλε! Και θυμήθηκα τα παλιά και θα ασχολούμουν πάλι με κατασκευές και τα μικρά θα το λάτρευαν! Ήρθε λοιπόν πάνω στην ώρα γιατί το Πάσχα είναι προ των πυλών, οπότε η τέλεια ευκαιρία για δημιουργίες!





Το βιβλίο το λατρέψαμε οφείλω να ομολογήσω και όχι μόνο τα μικρά. Γεμάτο χρώματα, με πολλές κατασκευές με σαφείς οδηγίες και φυσικά πολλές δραστηριότητες για κάθε ηλικία. Γιατί μπορεί η πριγκίπισσα μου να είναι 6 ήδη αλλά ο πρίγκιπας παραμένει μικρότερος οπότε δεν θα ήταν εύκολα να ακολουθούσε όσα περιγράφονταν στο βιβλίο. Αλλά για άλλη μία φορά έκανα λάθος!  Ζωγραφίσαμε, βγήκαμε από λαβύρινθους, γίναμε παρατηρητικοί και λύσαμε και σταυρόλεξα. Και το αξιοσημείωτο είναι ότι και τα δύο μικρά συμμετείχαν!



Και φυσικά για το τέλος κρατήσαμε τα καλύτερα! Τις κατασκευές, μα τι άλλο; Κατασκευές με χαρτί, με αυγά, με κεριά, απλές και λίγο πιο πολύπλοκες, αλλά όλες τους με οδηγίες που μπόρεσαν να ακολουθήσουν και τα ζουζούνια μου άνετα! Οπότε εχθές ξεκινήσαμε με αυγά προβατάκια (οκ, εκεί βοήθησα λίγο με τα ποδαράκια) και σήμερα έχουμε σκοπό να ετοιμάσουμε χάρτινα φαναράκια και λαμπάδες με πασχαλίτσες για τη μαμά και τον μπαμπά!


Ξεκινάμε λοιπόν νέα συλλογή, γιατί ο Χρήστος δεν έχει μόνο Πασχαλινές ιδέες να μοιραστεί μαζί μας, αλλά και για κάθε άλλη εποχή και περίσταση. Και αφού το διασκεδάσαμε και το λατρέψαμε όλοι μαζί, τα μικρά ζήτησαν και άλλα! Άλλωστε οι κατασκευές δεν έχουν ηλικία ούτε περιορισμό στη φαντασία! Γιατί όχι μόνο προβατάκι φτιάξαμε με αυγά, αλλά και λαγουδάκια (έβρασα τελικά αρκετά αυγά εχθές...)! 


Εσείς λοιπόν είστε παιδί του Ουράνιου Τόξου;;;; Εγώ ναι!!!!!!!!!



mats mouts
post signature

5 comments :

  1. Αγαπάμε Δημόπουλο!!!! Μας άνοιξες την όρεξη για χειροτεχνίες και παιχνίδια!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μοιαζουμε!!! χαχαχαχα

      Delete
  2. πλακα μου κανεις; εννοειται δεν εκανα τιποτα εκεινη την ωρα μη και χασω κανενα παιδικο, γιατι με τις κατασκευες δεν το ειχα! χαχαχαχα

    ReplyDelete
    Replies
    1. χαχαχαχα σε θυμαμαι :)

      Delete
  3. Ωραία εκπομπή και ιδιαίτερη σχέση με τα παιδιά ο παρουσιαστής...αγαπώ πολύ!!!

    ReplyDelete

Thank you for visiting my blog and for your comment!

BRs,
EfZin