Πάμε Θέατρο: Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα, Θέατρο Αλκμήνη!


Σάββατο απόγευμα με βροχερό καιρό, αλλά εμείς ταξιδέψαμε στην Άπω Ανατολή, γελάσαμε, παίξαμε, τραγουδήσαμε και μας εξέτασε και ένα γιατρός! Όλα αυτά παρέα με ένα μελωδικό Αηδόνι και την καταπληκτική μουσική του Γιάννη Ζουγανέλη! Το υπέροχο παραμύθι του Hans Christian Andersen , " Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα" στο Θέατρο Αλκμήνη!


 Η Ιστορία… 

 Ο αυτοκράτορας της Κίνας ζει στο φτιαγμένο από πορσελάνη παλάτι του. Τα πλούτη του, όμως, δεν είναι ικανά να διώξουν την βαθιά του μελαγχολία. Ώσπου κάποια στιγμή, στον κήπο του κάνει την εμφάνισή του ένα αηδόνι, το κελάηδισμα του οποίου του παίρνει μακριά όλες τις έγνοιες και τη μελαγχολία. Μαγεμένος από το τραγούδι του ο αυτοκράτορας αποφασίσει να κλείσει το αηδόνι σε κλουβί. Μια μέρα, ο ίδιος δέχεται ένα… αλλόκοτο δώρο: ένα μηχανικό αηδόνι, το οποίο κελαηδούσε πρωί και βράδυ ασταμάτητα, αλλά πάντα τον ίδιο σκοπό και όποτε του το ζητούσε ο Αυτοκράτορας (Κάτι που-φυσικά- δεν ήταν δυνατό να κάνει το αληθινό πουλί). Εξοργισμένος ο αυτοκράτορας αντικατέστησε τον πιστό του φίλο με το ψεύτικο υποκατάστατό του. Μέχρι που μια μέρα το μηχανικό αηδόνι χάλασε… Και τότε το αληθινό επέστρεψε για να του προσφέρει ξανά την ελπίδα, κελαηδώντας πια έξω από το παράθυρό του…



Λατρεύουμε το θέατρο οικογενειακώς και δε χάνουμε ευκαιρία να βρεθούμε σε παραστάσεις που μπορούν να μας ταξιδέψουν. Αυτή τη φορά, ταξιδέψαμε στα βάθη της Ασίας, απολαύσαμε υπέροχα χρώματα και μουσικά ακούσματα και συμμετείχαμε ενεργά στην πλοκή! Το παραμύθι έγινε δικό μας και το ζήσαμε μέχρι το τελευταίο του λεπτό. Αγωνιούσαμε για το πουλί, στεναχωρηθήκαμε όταν έφυγε, χαμογελάσαμε όταν επέστρεψε και χορέψαμε στη γιορτή που έγινε!


Το παραμύθι αν και γνωστό, μας μάγεψε για άλλη μία φορά. Ο χώρος που διαδραματίστηκε η ιστορία, μικρός τόσο ώστε να μην έχουμε παράπονα ότι δε βλέπουμε την παράσταση επειδή κάποιος πιο ψηλός κάθισε μπροστά μας και τόσο ώστε να είμαστε και εμείς μέρος της ιστορίας. Τα κουστούμια προσεγμένα και με καταπληκτικά χρώματα. Οι μάσκες όλες τους ανεπανάληπτες και σε συνδυασμό με τις χειροποίητες κούκλες του αυτοκρατορικού ζεύγους και τη μουσική του Γιάννη Ζουγανέλη, μεταφερθήκαμε στον κήπο του Αυτοκράτορα της Κίνας με έναν τρόπο μαγικό! 


Η παράσταση ήταν ένας ισορροπημένος συνδυασμός μουσικής, χορού, ται τσι και οι ηθοποιοί απλά υπέροχοι! Γελάσαμε πολύ με το συμβούλιο των γιατρών και τα αστεία καπέλα που φορούσαν και ξετρελαθήκαμε με τη μουσική, τόσο που η πριγκίπισσα μου σηκώθηκε από τη θέση της και χόρευε! Πήραμε μέρος τόσο στο να δημιουργήσουμε τον κήπο του Αυτοκράτορα και να τον γεμίσουμε με διάφορα ζώα, όσο και στο συμβούλιο των γιατρών... μάλιστα ο δικός μας γιατρός με το καπέλο από ντομάτες, μας σύστησε να γελάμε πολύ, να τραγουδάμε και να πάρουμε 3 τούρτες και 3 μπάλες!



Τα μικρά το ευχαριστήθηκαν πολύ! Γέλασαν, χόρεψαν και βοήθησαν τους ηθοποιούς να αφηγηθούν το παραμύθι! Το καταπληκτικό όμως ήταν, ότι μεγάλο μέρος του κοινού που παρακολουθούσε ήταν ενήλικες που το διασκέδασαν εξίσου και φυσικά πήραν μέρος στο διαδραστικό κομμάτι με μεγάλη όρεξη, όπως και εμείς! Οι ηθοποιοί υπέροχοι και δεν παρέμεναν μόνο στο χώρο των σκηνικών, αλλά αρκετές φορές ανακατεύτηκαν ανάμεσα στους θεατές και μίλησαν με τα παιδιά. Στο τέλος πρόσφεραν με συνταγή ιατρού , καραμελίτσες και ζωγραφιές στους μικρούς θεατές! 



Με το πέρας της παράστασης είχαμε και την ευκαιρία να δούμε τα σκηνικά από κοντά, να συνομιλήσουμε και να φωτογραφιθούμε με τους ηθοποιούς, να φορέσουμε τα καπέλα των ιατρών και κυρίως , να θαυμάσουμε τις χειροποίητες κούκλες και το κλουβί, όλα τους μουσειακά κομμάτια! Μία παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε και με έντονα μηνύματα... Μην αφήσετε κανένα να σας κλείσει σε ένα κλουβί! Η Ελευθερία είναι υπέροχη όταν ειδικά την χαίρεσαι με αγαπημένους αληθινούς φίλους και πρόσωπα!


Συντελεστές

Θεατρική προσαρμογή-Σκηνοθεσία: Ξανθή Ταβουλαρέα
Μουσική παράστασης: Γιάννης Ζουγανέλης
Διδασκαλία Τάι Τσι: Studio 71, Βριλήσσια
Σκηνικά: Ρέον

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ηλίας Γκογιάνος, Βαρβάρα Πεντζερίδου, Φίλη Μαρσώ, Βλάσσης Χρυσικόπουλος

Πού: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Γκάζι, τηλ.: 210 3428650, www.theatro.gr
Πότε: Κάθε Σάββατο στις 16:00  έως 25 Νοεμβρίου




ματς μουτς

post signature

8 comments :

  1. μα τι ωραια παρασταση!! πραγματικα σε ταξιδευει στην Απω Ανατολη!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ω ναι! και τα κουστούμια και η μουσικη!

      Delete
  2. Ωραία πρόταση για θέατρο, Ζίνα μου. Ευχαριστούμε. Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαιρομαι που σου άρεσε! Σε ευχαριστω

      Delete
  3. Ότι καλύτερο για τα παιδιά αλλά και την οικογένεια γενικά.Το θέατρο δίνει αυτή την δυνατότητα της φαντασίας και σίγουρα είναι μια πολύ καλή διασκέδαση για όλους.

    ReplyDelete
    Replies
    1. οντως, περάσαμε υπέροχα! Σε ευχαριστω πολύ Μαρακι μου! καλημέρα

      Delete
  4. Φαίνεται πολύ όμορφη παράσταση. Ευχαριστούμε που μας την παρουσιαστές!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ειναι όντως υπέροχη παράσταση!

      Delete

Thank you for visiting my blog and for your comment!

BRs,
EfZin