Ο Αρκούδος και το Πιάνο και μία κατασκευή!!!!


Πώς μπορείτε να γίνετε και πάλι παιδί; Πολύ απλά, με ένα παιδικό βιβλίο! Γιατί η ανάγνωσή του σίγουρα θα ταξιδέψει και εσάς και με καλή παρέα δε θα μείνετε μόνο στα τετριμμένα αλλά θα δημιουργήσετε κιόλας! Και στη δική μας περίπτωση, αυτό είναι γεγονός! Ένας αρκούδος ήταν η αιτία και με έκανε να δακρύσω... ολόκληρη γυναίκα και κατασυγκινήθηκα! Γιατί πολύ απλά, είδα τη δική μου μικρή ιστορία! Ο Αρκούδος και το Πιάνο, ένα καταπληκτικό βιβλίο για παιδιά (και όχι μόνο) του David Litchfield , από τις Εκδόσεις Μικρή Σελήνη!



Μία βόλτα στο δάσος και ένα μικρό αρκουδάκι βρίσκει κάτι που δεν έχει ξαναδεί! Και αυτό το κάτι, βγάζει ήχους! Αυτό το κάτι του κινεί την περιέργεια και τελικά γίνεται κομμάτι της καθημερινότητάς του! Αυτό το κάτι, τον κάνει να ταξιδέψει, να μαγέψει τους πάντες, να δημιουργήσει... αλλά τελικά, κάτι του λείπει! Η δόξα και η επιτυχία δε μας γεμίζει πάντα... ειδικά όταν φίλοι και σπίτι είναι μακρυά!


Αν και στην περίπτωση μου δεν έχω ούτε δόξα ούτε επιτυχία, ταυτίστηκα απόλυτα, γιατί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, είμαι ουσιαστικά μακρυά από την ιδιαίτερη πατρίδα μου, την οικογένεια μου, τους φίλους μου! Και ναι, μου λείπουν και ναι πολλές φορές θα ήθελα να γυρίσω πίσω! Το αξιολάτρευτο λοιπόν αρκουδάκι που λατρεύει το πιάνο, δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη! Ένα βιβλίο που με λίγα λόγια , μπορεί και εκφράζει τόσα πολλά! Δε χρειάζονται μεγάλα κείμενα, όταν με ελάχιστες λέξεις, αλλά με υπέροχες εικόνες, μπορεί να σε ταξιδέψει τόσο γλυκά και να σε συγκινήσει ακόμα περισσότερο! Προσωπικά, το θεωρώ από τα πολύ αγαπημένα μου παιδικά βιβλία πλέον και ας το διάβασα σε αυτή την ηλικία!!!


Βιβλίο όμως, δε σημαίνει μόνο μία απλή ανάγνωση... αλλά φαντασία! Φαντασία χωρίς όρια που να μπορείς να την εκφράσεις και να τη ζήσεις! Οπότε, μετά τη Ρόζα το Τερατάκι και τα δικά μας μαλλιαρά τερατάκια, σειρά είχε και ο αρκούδος, με μία ακόμα κατασκευή! Τα παιδιά απλά ήθελαν να μπουν στον κόσμο του! Και επειδή λατρεύουμε τις παραστάσεις οικογενειακώς (ναι, έχουμε και κουκλοθέατρο!) αποφασίσαμε να ντυθούμε αρκουδάκια και να παίξουμε τη δική μας ιστορία...με κιθάρα και πιάνο!


Μάσκες λοιπόν με τα χρώματα που μας αρέσουν! Αλήθεια, ποιος είπε ότι τα αρκουδάκια πρέπει να είναι καφέ;;; Τα δικά μας έχουν τις αποχρώσεις του Ουράνιου Τόξου και του Δάσους!!!


Χρώματα, χαρτόνια, κόλλα, ψαλίδια και χάρτινα πιατάκια και ξεκινάμε! Μισό πιατάκι για το πρόσωπο, με τα αγαπημένα μας χρώματα! και μετά στρογγυλά χαρτονάκια για αυτάκια και τη μουσούδα! Τρυπούλες στα ματάκια και έτοιμη η μάσκα!





Ορθά παρατηρήσατε... στη μάσκα του πρίγκιπά μου δεν έχει τρυπούλες! Και μετά απορούσε γιατί δεν έβλεπε! χαχαχα Αλλά δεν ήθελε να τη χαλάσει, οπότε τελικά της βάλαμε λάστιχο και τη φορούσε στο κεφάλι σαν καπελάκι!  Έτοιμοι και φύγαμε... κοίτα ένα ξέφωτο... να και το πιάνο και η κιθάρα! 


Παρέα με τον Αρκούδο και το πιάνο του, μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας αξιολάτρευτες και άκρως χρωματιστές μάσκες! Μπορείτε φυσικά να βρείτε και επιπλέον  παιδαγωγικό υλικό στη σελίδα των Εκδόσεων Μικρή Σελήνη, πατώντας εδώ!

Καλές δημιουργίες, καλές κατασκευές, καλή ανάγνωση... καλό ταξίδι στο δάσος!


mats mouts
post signature

4 comments :

  1. Τι ωραίο βιβλίο και τι υπέροχες μάσκες που φτιάξατε! Ζήνα μου εύχομαι να παραμείνεις για πάντα παιδί και μαζί με τα παιδιά σου να φτιάχνεις υπέροχα πράγματα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστω παρα πολύ για τα καλα σου λόγια Σωτηρία μου! Καλη σου μέρα :)

      Delete
  2. Εξαιρετική παρουσίαση σε ένα βιβλίο που φαίνεται υπέροχο! Μπράβο σας!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστω παρα πολύ Μαράκι! :)

      Delete

Thank you for visiting my blog and for your comment!

BRs,
EfZin