I could live
just with chocolate! White chocolate, chocolate with milk, with caramel, with
orange, in bites, in large pieces, with chocolate mousse, in cakes… you know,
all these amazing stuff! I remember myself in my childhood waiting every noon
my father to come home and to bring me small bites of chocolate or my favorite
one, white chocolate with raisins! On my birthday my cake was pure chocolate…without
any vanilla detail! And my favorite ,
stil strange, taste combination… pistachio or pacotinia or chips with
chocolate! Yes I know… I am addicted!
Θα μπορούσα να ζω μόνο με σοκολάτα! Σοκολάτα λευκή,
γάλακτος, με καραμέλα, με πορτοκάλι, σε μπουκίτσες, σε μεγάλες πλάκες, σε μους
, σε τουρτες… ξέρετε όλα αυτά! Από μικρή θυμάμαι τον ευατό μου να περιμένω τον
πατέρα μου να γυρίσει από τη δουλειά για να μου φέρει μικρά σοκολατάκια ή την
αγαπημένη μου λευκή σοκολάτα με ξηρούς καρπούς. Στα γενέθλια μου η τούρτα
φυσικά ήταν άκρως σοκολατένια… ούτε σταγόνα βανίλιας παρακαλώ! Και φυσικά ο
αγαπημένος συνδυασμός ever
ήταν φιστίκια ή πακοτίνια ή πατατάκια και στο καπάκι σοκολάτα! Ναι ξέρω… είμαι
εθισμένη!
So as you
may imagine, I couldn’t start new year in my blog without a super sweet post!
Chocolate anyone? More specifically, small bites that have saved me many times
so far… friends coming home, invitations for coffees, treats in the office or
in the school and of course for these special moments that you have a desire
for something sweet! But these fudges have… roses!
Οπότε δε θα μπορούσε αυτή η χρονιά να ξεκινήσει για το
μπλογκοσπιτο μου διαφορετικά, από μία άκρως γλυκιά ανάρτηση! Σοκολάτα κανείς; Και
ειδικά μικρές αγαπημένες μπουκίτσες που με έχουν σώσει σε πολλές περιπτώσεις … επισκέψεις
της τελευταίας στιγμής, καλέσματα επίσης της τελευταίας στιγμής, κεράσματα στο
γραφείο ή στο σχολειό και φυσικά αυτές τις μικρές αλλά πολύ σημαντικές στιγμές
γλυκιάς λιγούρας! Μόνο που τα σοκολατάκια αυτά έχουν μέσα και… τριαντάφυλλο!
You might
remember these cute tiny dried roses I have discovered with the amazing aroma
and I have lost my mind with! I have already used them in Bath Salts and in
Soaps and in a few more ideas , that I will share with you soon. But a morning
while I was enjoying my coffee, I said… why not to try them in a food? And I did!
And believe me, they are amazing! Tiny bitter – sweet bites with a feeling of roses,
that melt in your mouth giving you small
pleasures! You are going to love them…
Φαντάζομαι θυμάστε αυτά τα μικρά τριανταφυλλάκια που βρήκα
με το υπέροχο άρωμα και έχω ξετρελαθεί! Μετά τα άλατα μπάνιου, τα έβαλα σε
σαπουνάκια και τα δοκίμασα σε διάφορες ιδέες ακόμα που θα σας παρουσιάσω σύντομα!
Όμως ένα πρωί που καθόμουν κ έπινα καφέ..είπα… δεν τα δοκιμάζω και σε γλυκό; Ε
και τα δοκίμασα! Και πιστέψτε με είναι υπέροχα! Μικρές μπουκίτσες που συνδυάζει
bitter
– sweat με μία αίσθηση τριαντάφυλλου, που λιώνουν μέσα στο στόμα
χαρίζοντας μικρές απολαύσεις! Θα τα λατρέψετε…
Ingredients:
- 1 can sweetened condensed milk
- 350gr Dark Chocolate
- Cacao Powder
- 1 tablespoon unsalted butter
- 1 tea cup dried roses ( I got them from here)
- 1 glass of water
Υλικά:
- - 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- - 350gr κουβερτούρα
- - Κακάο
- - 1 κ.σ βούτυρο
- - 1 φλυτζανα τσαγιου τριανταφυλλάκια αποξηραμένα
(τα βρήκα εδώ)
- - 1 ποτήρι νερό
Let’s
proceed. First we will prepare the rose water… this is easy. Put 1/3 of the tea
cup dried roses on 1 boiled glass of water and leave them for ten minutes.
Sieve them and set it aside. If you wish to have a more smelly rose water, just use more dried waters in the beginning. Also have in mind that you can keep rose water in your refrigerator for a week.
The rest of the procedure is the usual one for making fudges. In a cooking pot warm the condensed milk in medium heat with the rest of the dried roses. Mix it and when the milk is hot enough, remove it from the fire. Use a spoon to remove the roses from the mixture. Put again the cooking pot and warm it, add the chocolate pieces and let them melt. Add the butter and two table spoons of the rosewater (if we want it with more aroma, we may add two more tablespoons of rosewater). Stir them until the mixture is homogeneous again and put it on a baking pan covered with aluminium foil. Leave it to cool and then put it to the refrigerator to cool some more. Cut it in pieces and sprinkle them with cocoa powder. They are ready!!!
Και ξεκινάμε. Αρχικά να ετοιμάσουμε το ροδόνερο …πολύ εύκολη διαδικασία. Βάζουμε σε ένα ποτήρι βραστό νερό 1/3 της φλυτζάνας τριανταφυλλάκια και το αφήνουμε για περίπου 10λεπτα. Σουρώνουμε και φυλάσσουμε.
Η διαδικασία πλέον είναι η συνηθισμένη και πολύ απλή.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με τα υπόλοιπα
τριανταφυλλάκια σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε λίγο και όταν ζεσταθεί
αρκετά καλά το γάλα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε με ένα κουτάλι τα λουλούδια.
Ξαναβάζουμε στη φωτιά το κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη κουβερτούρα σε
κομμάτια, το βούτυρο και 2 κσ ροδόνερο (αν το θέλουμε με πιο έντονο άρωμα, βάζουμε
άλλες δυο κουταλιές). Ανακατεύουμε καλά και μόλις το μείγμα γίνει ομογενές, το
βάζουμε σε ένα ταψάκι με αλουμινόχαρτο. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει
και μετά το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσει καλά. Κόβουμε σε μικρά
κομματάκια και πασπαλίζουμε με κακάο.
Τα σοκολατάκια μας είναι έτοιμα! Καλή σας απόλαυση!!!!
mats mouts
If you wish to check more recipes for Chocolate Fudges, just click here!
No comments :
Post a Comment
Thank you for visiting my blog and for your comment!
BRs,
EfZin