Healthy Toast for Breakfast!!!


Κάνεις το δεύτερο παιδί και αρχίζει το πανυγήρι! Ε ναι... δουλειά, δουλειες σπιτιού, δυο παιδια και τον ανδρα μαζι... τρέχεις όλη μέρα και το 24ωρο απλά δε φτάνει. Και εκέι εύχεσαι να έχεις δυο απλές μαγικές δυνάμεις: 1. να μπορείς να παγώνεις το χρόνο (χωρίς βέβαια να γερνάς) , 2. Να κάνεις τα παιδιά να κοιμούνται το βράδυ ήσυχα! Μάντεψε... καμία δύναμη δεν είναι διαθέσιμη. Οπότε απλά συνεχίζεις και εύχεσαι να έχεις αρκετές δυνάμεις να αντέξεις!



Και μετά βέβαια συνηδειτοποιείς ότι ασχολείσαι με όλους και με όλα, εκτός από τον εαυτό σου. Τρώς ακατάστατες ώρες, τρώς χάλια φαγητά και πρόχειρα, γενικά δεν προσέχεις καθόλου τη διατροφή σου... και αυτά τα 7 κιλάκια της εγκυμοσύνης όχι απλά δε φεύγουν, αλλά αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο! Ώσπου μία μέρα έχεις 5 λεπτά ελεύθερο χρόνο! Μέγα σφάλμα...γιατί απλά χαζευεις τον εαυτό σου στον καθρέπτη! Δε με αναγνώρισα... δεν ήμουν ποτέ έτσι και πιστέψτε με δεν ήθελα να γίνω και ποτέ έτσι. Η μία προσπάθεια μετα την άλλη με δίαιτες και τα σχετικά, μάταιες! Η διάθεση χάλια , με πολλά νεύρα, άυπνη και με 14 κιλά παραπάνω! Και εκείνα τα 5 λεπτά, ήταν τελικά αρκετά για να πω...φτάνει. Ως εδώ ήταν. Δεν ξέρω τι θα κάνεις, αλλά πλέον πρέπει να αρχίσεις να προσέχεις τον εαυτό σου και να μην κοιτάς μόνο τους άλλους!


Έβαλα λοιπόν μπροστά τα μεγάλα μέσα... την κουμπάρα μου! Διατροφολόγος, με ανέλαβε εξ ολοκλήρου να με κάνει άνθρωπο πάλι. Εξετάσεις (ευτυχώς που τις ήθελε για να μου βγάλει τη διατροφή, αλλιώς και αυτό ξεχνούσα να κάνω!) , παρακολούθηση της χάλιας διατροφής που έκανα και έτοιμο πλέον το πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσω. Πέντε γεύματα τη μέρα, πολύ νερό, πολλά λαχανικά φρέσκα και φρούτα και κρέας και ψάρι και ψωμάκι σικάλεως και πήραμε μπρος... μείον 4 και συνεχίζουμε! 


Ένα από τα πρωινά που πλέον απολαμβάνω και με γεμίζει ενέργεια, είναι ένα σαντουιτς με λαχανικά και όχι μόνο! 

- 2 φέτες ψωμί του τοστ σικάλεως
- μισό καρότο
- 1 φύλλο μαρούλι
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 κουταλάκι του γλυκού μυζήθρα

και ξεκινάει η μέρα υπέροχα! Η διάθεση λοιπόν βελτιώθηκε και πλέον ασχολούμαι καλύτερα και με το μπλογκοσπιτό μου. Έχει και υπέροχο καιρό έξω... τέλεια! Και για να μην ξεχνιέμαι, έβαλα και μία ταμπέλα σίπλα στο κομοδίνο μου να το βλέπω κάθε πρωι...Μην ξεχνάς εσένα!


Φιλάκια κούκλες!!!!

post signature

28 comments :

  1. Θα τα χάσεις όλα Ζηνα μου!
    Καλη αρχη να έχεις!
    Πολυ ωραίο τοστακι για μενα που δεν τρωω κρόκο απο το αυγο και μ αρεσουν τα υπόλοιπα υλικά που βαζεις!
    Ξεκινησα καθε απογευμα περπατημα.
    Στοχευω να ξεπερνω τα 10.000 καθημερινα χαρη στο app του κινητου μου!
    Φιλια πολλά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ω!!! τι app ειναι αυτο Αριαδνη;;;; Σε ευχαριστω κοριτσακι!

      Delete
  2. Εντάξει μιλάνε όλοι για πάχος μιλάς κι εσύ...τρελάνε μαςςςς!!! Πάντως ωραία ιδέα για πρωινό, τρώω κι εγώ κάτι αντίστοιχο μερικές φορές

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι ναι, μιλαω και ξαναμιλαω! Γιατί ξεφυγα και το χασα! Αλλά είναι όντως μια καλή ευκαιρία μα επανελθω και να δω και τον πιο υγιεινό τρόπο διατροφης...καλος ειναι εως τωρα :)

      Delete
  3. Καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου!
    Ζω την ίδια φάση με εσενα...2 παιδια,δουλεια κ συνεχές τρέξιμο...οποτε σε καταλαβαίνω απόλυτα!!!
    αλλά ας προσέξουμε κ λίγο τον εαυτό μας!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. πρεπει Λιτσάκι! Γιατί μετα το χανουμε το χρονο και ψαχνουμε να μας βρουμε :)

      Delete
  4. Μπράβο Ζήνα για τα 4 που έχασες! Εύχομαι να τα χάσεις όλα! Μακάρι να είχα διάθεση για υγιεινή διατροφή, το ομολογώ δεν εχω τη διάθεση να ασχοληθώ! Ευτυχώς που ξεκινησα γυμναστική και μου αρέσει πολυ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. χρονο για γυμναστική Ντινα δεν εχω καθολου. λιγο περπάτημα μεχρι το γραφείο και το απόγευμα με τα μικρα αλλά και πάλι καλο είναι από το τίποτα! Αντε, καλό μας κουράγιο λοιπον :)

      Delete
  5. Μπραβο κοριτσακι μου!!!! Σε νιωθω απολυτα και ξερω ποσο δυσκολο ειναι. Υπομονη και επιμονη και ολα θα γινουν....ολα ξεκινανε με την σωστη διατροφη αλλα και με ασκηση. Καλη συνεχεια και ευχομαι να φτασεις στον στοχο σου!!!
    Φιλακια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστω κουκλα. Βεβαια το δικο σου στόχο, τόσες μέρες χωρις ζαχαρη, δεν τον εχω πιασει ακόμα!!!! φιλακια

      Delete
  6. Μπραβο κοριτσακι μου!!!! Σε νιωθω απολυτα και ξερω ποσο δυσκολο ειναι. Υπομονη και επιμονη και ολα θα γινουν....ολα ξεκινανε με την σωστη διατροφη αλλα και με ασκηση. Καλη συνεχεια και ευχομαι να φτασεις στον στοχο σου!!!
    Φιλακια

    ReplyDelete
  7. Να πω ότι δε σε καταλαβαίνω θα πω ψέματα,όλες σε ένα τέτοιο λούκι μπαίνουμε και μια ωραία μερα δεν ξέρουμε ποια είναι αυτή που μας κοιτά με απορία από τον καθρεφτη...
    Καλή επιτυχία στην προσπάθεια, ευχαριστούμε για τη συνταγη!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Νικη μου σε νοιωθω! οπότε ή κρυβουμε καθρεπτες ή το παιρνουμε απόφαση! καλο μας κουραγιο :)

      Delete
  8. Ax θέλει πολλή πειθαρχία και πρέπει να την αποκτήσω και εγώ! Μπράβο σου που το έβαλες στόχο (που από ότι είδα τον ακολουθείς κατά γράμμα!!!!!) Όσο για το πρωινό σούπερ υγιεινό!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Προσπαθω!!! Για σενα το εκανα, να με δεις! χαχαχαχα

      Delete
  9. Εγώ δεν θα σταθώ στο ότι κάνεις δίαιτα, αν και σου αξίζουν πολλά μπράβο για την προσπάθεια που κάνεις...θα σταθώ στο ότι είναι σχεδόν μεσημέρι,το μεσημεριανό μου δεν είναι ακόμα έτοιμο και πεινάααααω! Γι'αυτό λοιπόν, θα σε αντιγράψω και θα φτιάξω αυτό το ωραιότατο κολατσιό για να τσιμπήσω κάτι...αφού έχω τα υλικά, γιατί να μην ωφεληθώ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. σωστη!!! απλα υλικα τελικα! τα σαντουιτσακια ειναι η καλυτερη λυση στη λυγούρα και πάντα με απλά υλικά και άκρως του γούστου μας!!! καλη σου όρεξη :)

      Delete
  10. Τι νόστιμο πρωινό! Και υγιεινό επίσης! Καλοκαίρι έρχεται, παραλία, μπικίνι πρέπει να προσέξουμε.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. χαχαχα αυτο το ειχα ξεχασει...μπικινι ναι?

      Delete
  11. Μπράβο βρε Ζήνα, καλή αρχή, είμαι σίγουρη ότι σε λίγο, όχι απλά θα έχεις χάσει τα κιλάκια που σε ενοχλούν, αλλά θα έχεις και περισσότερη ενέργεια για όλα και μη ξεχνάς τον εαυτό σου! Αν δεν είσαι εσύ καλά πως θα είναι καλά και η οικογένεια σου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. αυτό το τελευταιο, ξαναπές το! κατσε να το γραψω, πολύ μου άρεσε!

      φιλακια και σε ευχαριστω :)

      Delete
  12. Αν και εννοείται ότι δεν σε πιστεύω για τα κιλά, καλή δύναμη και καλό κουράγιο! Το σαντουιτσάκι βλέπω να το φτιάχνω για το βραδινό μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. να με πιστεψεις Κατερινακι!!!! αστα σου λεω!!!

      καλη όρεξη κουκλα :)

      Delete
  13. Καλή αρχή και πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο γι'αυτη την περίοδο Ζηνάκι μου....φιλάκια!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστω πολύ Μαρακι!

      Delete
  14. Ω!Θέλω πρωινό από τα χεράκια σου!Καλημέρα Ζινάκι!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. φερε μπακλαβα και ελα!

      Delete

Thank you for visiting my blog and for your comment!

BRs,
EfZin