I didn’t
even know asparagus…I have to admit that. But when you finally leave in your
own home, away from your mother, then it is just the greatest opportunity to try
new tastes and of course to experiment with cooking. I love my mother’s
cooking, she cooks amazing…but sometimes I just wanted to taste something new
for me, with more spices or cream or vegetables or not the usual pasta my
mother use to cook… and this is one of the recipes I really like to enjoy
especially when I find fresh asparagus in the market.
Δεν ήξερα καν τα σπαράγγια... πρέπει να το παραδεχτώ. Αλλά όταν τελικά μένεις στο δικό σου σπίτι, μακρυά από τη μητέρα σου, είναι απλά η τέλεια ευκαιρία για να δοκιμάσεις νέες γευσεις και πειράματα στη μαγειρική. Λατρεώ τη μαγειρική της μητέρας μου, μαγειρεύει απίστευτα... αλλά καμιά φορά θέλω και κάτι πιο ιδιαίτερο, με περισσότερα μπαχαρικά και κρέμα και λαχανικά ή όχι τα συνηθισμένα λεπτά μακαρόνια που χρησιμοποιεί... και αυτή εδώ η συνταγή είναι από τις αγαπημένες μου, ειδικά όταν βρω φρέσκα σπαράγγια στην αγορα.
So imagine
my surprise when I first visit a huge market and I discovered fresh asparagus! I
knew what they were, but I have never tried them before. Ok…asparagus and
internet to discover how you can cook them.
Οπότε φανταστείτε την έκπληξή μου όταν είδα για πρώτη φορά φρέσκα σπαράγγια σε μία μεγάλη αγορά! Φυσικα ήξερα τι είναι, εννοώ τα είχα δει σε βιβλίο, αλλά δεν τα είχα δοκιμάσει ποτε. Οπότε τα πήρα και άρχισα να ψάχνω στο διαδίκτυο πως τα μαγειρεύουν.
Most of the recipes were about fried asparagus with onion and garlic and just one was about pasta. I opened my fridge and checked my materials. Music in the background, a glass of white wine and let’s cook. Oh yes, I really enjoy to do this, even though now with the kids is a little more difficult!
Οι περισσότερες συνταγές έλεγαν για ελαφρώς τσιγαρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο ή σε μακαροδνάδα. Οπότε ανοίγουμε ψυγείο και βλέπω τι υλικά έχω. Μουσικούλα να παίζει, ένα ποτήρι λευκό κρασί και ξεκινάμε. Ω ναι, είναι σκέτη απόλαυση να μαγειρεύεις έτσι καμια φορά, αλλά τώρα με τα μικρά είναι ολίγον τι πιο δύσκολο.
Anyway, after a glass of wine, believe me, your imagination is huge! So cream and garlic and orzo and my delicious plate is ready. My hubby tried it (you know he is really kind to try all of my experiments…) and he loved it! Great… this dish remained in my collection and we taste it very often along with a glass of white wine!
Όπως και να έχει, μετά από ένα ποτήρι κρασί, δε μπορείς να φανταστείς τι φοβερή φαντασία έχεις! Οπότε κρέμα γάλακτος και σκόρδο και κριθαράκι και έτοιμο το νοστιμο κριθαρώτο! Ο καλός μου το δοκίμασε (ναι...ναι...ειναι δοκιμαστής των πειραμάτων μου...) και το λατρεψε! Τελεια! Οπότε η συνταγη μου έμεινε και την απολαμβάνουμε κάθε φορά που βρίσκω φρεσκα σπαράγγια μαζί φυσικά με ένα μπουκάλι λευκό κρασι! Κριθαρώτο κανεις λοιπόν;
Really, how do you enjoy to cook??? Do you make any experiments???
Αλήθεια, εσείς πως απολαμβάνετε τη μαγειρική; Πειράματα κάνουμε;;
mats mouts
Ζήνα μου αν σου πω ότι δεν έχω φάει ποτέ σπαράγγια... με τη συνταγή σου είναι ευκαιρία να τα δοκιμάσουμε γιατί φαίνεται πεντανόστιμη! Χρησιμοποίησες ωραία υλικά και είναι και πολύ εύκολη να γίνει! Φιλάκια πολλά!
ReplyDeleteΔοκιμασε τα Θάλεια, θα σου αρεσουν! και φαντασου οτι μεχρι και τη δεκαετια του 60 τα σπαραγγια ήταν μία από τις βασικες παραγωγες στην Ελλάδα και τώρα απλά δυσευρετα!
DeleteΠωπω φαίνεται νοστιμότατο!!! Εγω μικρη ετρωγα αγρια σπαραγκια που μαζευαμε με αυγο ομελετα θαυμα γευση!!!
ReplyDeleteΑ!!! σε ομελετα δεν τα εχω δοκιμασει. Θα το κανω σιγουρα ομως :)
DeleteΠρώτη φορα δοκίμασα τα σπαράγγια σε ομελέτα και ήταν τέλεια γεύση, από τότε όταν βρω φρέσκα εννοείται ότι τα μαγειρεύω ομελέτα! Θα δοκιμάσω και τη συνταγή σου! Φιλιααα
ReplyDeleteΟμελετα δεν τα εχω δοκιμασει, αλλά μόνο σε κριθαρώτο και μακαρονάδα. Η επόμενη συνταγη λοιπον! Ευχαριστω Σωτηρία μου
DeleteΜου αρέσουν πολύ τα σπαράγγια απλά με αυγά χιχι! Έχω πάθει πλάκα με τη συνταγή σου όμως! Ανυπομονώ να τη δοκιμάσω γιαμ γιαμ!
ReplyDeleteΕίασι η τριτη με τα αυγα...με βαλατε σε σκεψεις...ψαχνω για σπαραγγια λεμε!
DeleteΣπαράγιια αγαπημενα... το πιατο σου φαίνεται λαχταριστο!
ReplyDeletehttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Σε ευχαριστω πολύ!!!
DeleteΠήρα το πιρουνάκι μου και ήρθα να σερβιριστώ!
ReplyDeleteΜεγάλο βασανο για μας της επαρχίας, το οτι δεν βρισκουμε φρεσκα σπαραγγια....!
Φιλιά πολλά
καλό υπόλοιπο στο Σαββατοκύριακό μας!
καλα και εδω στην πρωτευουσα ή τα βρισκεις ή τα βρισκεις ακριβα... αστα!
Deleteκαλη σου ορεξη :)