Book Proposal: Κατασκευές από το Ουράνιο Τόξο!


Νομίζω είναι οικογενειακό μας τελικά, η λατρεία για τις κατασκευές! Έτσι όταν τελειώνουμε δραστηριότητες και διαβάσματα, οι δημιουργικές στιγμές είναι πάντα μέρος του προγράμματός μας. Άλλωστε είναι ένας υπέροχος τρόπος έκφρασης, παιχνιδιού και εποικοδομητικής συνεργασίας με τα παιδιά! Και πάνω από όλα, χαλάρωσης! Και όταν λέμε δημιουργίες για τα παιδιά, δεν μου έρχεται τίποτα άλλο στο μυαλό εκτός από το Ουράνιο Τόξο! Οπότε Κατασκευές από το Ουράνιο Τόξο και τις εκδόσεις Ψυχογιός!


Μετά το αντίστοιχο βιβλίο με κατασκευές για το Πάσχα που απλά λατρέψαμε, σειρά είχε και το επόμενο τεύχος της σειράς των βιβλίων για κατασκευές με παιδιά από τον Χρήστο Δημόπουλο. Ένα βιβλίο που απλά θα χαθείς ευχάριστα! Με πάρα πολλές κατασκευές και με διαφορετικό δείκτη δυσκολίας και καλύπτει όλο το εύρος των υλικών και τεχνικών. Ζωγραφίσαμε, κόψαμε με ψαλίδι, διπλώσαμε και φτιάξαμε σχήματα, συνδυάσαμε υλικά και χαρτιά και φτιάξαμε υπέροχες κατασκευές!


Οι 40 κατασκευές που περιέχει είναι απλά αξιολάτρευτες. Από πολύ απλές που μπορείς να απογειώσεις με λίγη φαντασία, μέχρι και λίγο πιο δύσκολες που μπορείτε να κάνετε ευχάριστα με τα παιδιά σας. Οι οδηγίες αναλυτικές και με εύκολα σχεδιάκια τα οποία είναι εύκολα να τα καταλάβουν και τα παιδιά που δε διαβάζουν ακόμα!  Τι άλλο λάτρεψα; Την εισαγωγή στα υλικά και στα σχέδια και μεγέθη και γενικά πληροφορίες που είναι χρήσιμο να ξέρουν οι μικροί μας δημιουργοί. Αναλυτικές οδηγίες πως, τι και γιατί και φυσικά μικρές χρήσιμες συμβουλές!


Το συγκεκριμένο βιβλίο απλά μου θύμισε πολύ τα παιδικά μου χρόνια, αν και ορισμένες κατασκευές άνετα τις χρησιμοποιώ και τώρα, όπως για παράδειγμα οι χάρτινες μπάλες στολίδια που θα είναι μέρος της διακόσμησης στο επόμενο πάρτι μας. Το υπέροχο λοιπόν είναι ότι η πριγκίπισσα μου μόλις βρει ελεύθερο χρόνο, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να ανοίξει το βιβλίο και να δει ποια κατασκευή δεν έχει κάνει ακόμα. Και τα πάει μια χαρά! Δημιουργία αντί για τηλεόραση!


Στην παρέα μας βέβαια μπήκε και ο μικρός μου πρίγκιπας, ο οποίος με αφορμή συγκεκριμένες κατασκευές ασχολήθηκε πολύ με το ψαλίδι και το συντονισμό χεριού ματιού. Το αγαπημένο μας;;; Τα φιδάκια σελιδοδείκτες που απλά έχουμε φτιάξει τόσα πολλά που φυσικά υπάρχουν και σε άλλα μέρη του σπιτιού μας. Για να το φτιάξετε και εσείς, σε χαρτόνι ζωγραφίζετε δυο τελικά ς με μικρή απόσταση μεταξύ τους και ενώνετε τη μια άκρη τους με καμπύλη και την άλλη σε μύτη. Ζωγραφίζετε και κόβετε!




Χαρτιά, χρώματα, κόλλες, ψαλίδια και πολύ γέλιο και φαντασία παρέα με το βιβλίο μας και οι κατασκευές καλά κρατούν! Σας έχω και επόμενη ανάρτηση με μια από αυτές και μία ακόμα χρήση τους! Ας δημιουργήσουμε λοιπόν και ας χαλαρώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε... Ουράνιο Τόξο κανείς;;;;


Καλές Δημιουργίες!


ματς μουτς
post signature

4 comments :

  1. Τη ομορφη αναρτηση ...καλο Σαββατοκυριακο και καλες δημιουργιες !!!!
    φιλακια

    ReplyDelete
  2. Το έχω ξαναπει...λατρεμένη εκπομπή, λατρεμένος και ο Χρηστος. Οπότε το βιβλίο του θα είναι υπέροχο. Μπήκε στη λίστα μας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλες δημιουργίες λοιπον!

      Delete

Thank you for visiting my blog and for your comment!

BRs,
EfZin