Παίζοντας μαζί με τη Ρόζα το Τερατάκι!!!!


Ήταν λοιπόν ένα μικρό, γλυκούλι, ροζ τερατάκι που του άρεσε πάρα πολύ να γελά! Ζούσε όμως σε ένα κόσμο που όλα ήταν άσπρα και μαύρα και διέφερε από όλους τους υπόλοιπους τόσο πολύ! Μια μέρα λοιπόν, αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι και να ανακαλύψει νέους κόσμους....


Σάββατο πρωί και παρέα με τα μικρά στο σπίτι μετά από μία πολύ έντονη εβδομάδα και γεμάτη κούραση... άλλωστε αυτό είναι συνηθισμένο πλέον! Ο καλύτερος τρόπος να χαλαρώσουμε... με ιστορίες και κατασκευές! Η επιλογή μας σήμερα ήταν ένα μικρούλι ροζ τερατάκι που απλά το λατρέψαμε! Η Ρόζα το Τερατάκι, ένα υπέροχο βιβλίο της Olga de Dios , από τις Εκδόσεις Μικρή Σελήνη!



Ένα βιβλίο που μιλάει για τη διαφορετικότητα και πως μπορεί κανείς να την αντιληφθεί, γιατί τελικά όλοι μας είμαστε διαφορετικοί! Ένα βιβλίο γεμάτο αισιοδοξία και γεμάτο ελπίδα! Ένα βιβλίο που σε ταξιδεύει σε ένα κόσμο με χρώμα και με πολλά ακόμα αξιαγάπητα τερατάκια!!! Άλλωστε, το να είσαι διαφορετικός είναι υπέροχο!

Το βιβλίο το λατρέψαμε  και ήδη αποτελεί αγαπημένη προσθήκη στη βιβλιοθήκη μας. Η εικονογράφιση απλή και όμορφη, που μπορεί να ταξιδέψει τους μικρούς αναγνώστες ακόμα και αν δεν γνωρίζουν να διαβάζουν. Και για τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά, όπως την πριγκίπισσα μου, είναι ένα βιβλίο που μπορεί εύκολα να διαβαστεί και να κατανοηθεί από ένα παιδί του δημοτικού. Τι λάτρεψα ακόμα περισσότερο; Το πόσο λακωνικό έιναι ως ιστορία, αλλά παράλληλα και πόσο γεμάτη νοήματα και ιδέες... τροφή για σκέψη και συζήτηση!


Ένα τόσο γλυκό παραμύθι δε θα μπορούσε φυσικά να τελειώσει τόσο απλά. Οπότε τα ζουζούνια αποφάσισαν να ετοιμάσουμε το δικό μας Κόσμο με τα δικά μας Τερατάκια! Και το παιχνίδι ξεκινάει... οι οδηγίες;;; Να επιλέξουν από κάθε δωμάτιο του σπιτιού, ένα υλικό που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν στις κατασκευές τους! Κυνήγι Θησαυρού λοιπόν και μαζέψαμε αρκετά! Βαμβάκι από το μπάνιο, χρωματιστά χαρτιά από το σαλόνι, χρώματα και ψαλίδι από το παιδικό δωμάτιο, μαλλιά πλεξίματος από την κρεββατοκάμαρα (ναι εκεί είναι το μικρό μου craft room!) και όσπρια από την κουζίνα! Όλα απλωμένα στο τραπέζι και η δημιουργία ξεκινάει!




Κόψαμε και κολλήσαμε, χρωματίσαμε, βάλαμε μαλλιά και φτιάξαμε γούνα, ζωγραφίσαμε φακίδες και τις στολίσαμε με φακές και φασολάκια και φάβα, μα πάνω από όλα περάσαμε υπέροχα και διασκεδάσαμε! Και για να το κάνουμε ακόμα καλύτερο, τους δώσαμε και ονόματα! Το Μπλε τερατάκι ο Αγκαλίτσας, τα Σοβαρά Σπουργίτια, Ο τρελοβάτραχος, Η Χιονισμένη Ρόζα και το Μασκαρεμένο Τερατάκι! Όλα γεμάτα χρώμα, γιατί η ζωή δεν είναι Ασπρόμαυρη!


Η Μικρή Σελήνη έχει ήδη ετοιμάσει πολύ ωραίο Παιδαγωγικό Υλικό για το κάθε τους βιβλίο και για τη Ρόζα το τερατάκι μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες και προτάσεις για παιχνίδια εδώ! Όπως και να έχει όμως, νομίζω τις καλύτερες προτάσεις για παιχνίδια και δραστηριότητες μπορούν να σας τις δώσουν οι μικροί σας βοηθοί! Εμείς απλά πρέπει να σταματήσουμε για λίγο να είμαστε τα Σοβαρά Σπουργίτια και να γίνουμε...ποιός ξέρει... ίσως και το Κίτρινο Πουλάκι που πετάει ακούγοντας μουσική! 



Καλές Δημιουργίες!!!


mats mouts
post signature

8 comments :

  1. τι καλύτερο θα μπορουσατε ν ακανετε ενα σαββατιατικο πρωινο? νομιζω οτι θα το χαρηκατε ολοι σας πολύ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Περασαμε όντως υπέροχα... βέβαια μετα αναστέναξε και η σκούπα με τόσα όσπρια στο πάτωμα! χαχαχαχα

      Delete
  2. Εσείς οι μαμάδες ξέρετε όλα τα τερατάκια, ζουζουνάκια, ήρωες κτλ από τα πιτσιρίκια σας.Έχετε ξανανιώσει κυριολεκτικά και διαβάζοντας τα μπορείτε να συμμετέχετε στο παιχνίδι τους.Το βρίσκω υπέροχο...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εχεις απόλυτο δίκιο! Ακριβώς έτσι!

      Delete
  3. Χαριτωμένο το τερατάκι!

    Το νέο μου blog...
    https://dinamighty.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστω!!! καλή αρχή με το νέο blog!

      Delete
  4. Τα αγαπώ πολύ τα τερατάκια! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. μοιάζουμε.... χαχαχαχα

      Delete

Thank you for visiting my blog and for your comment!

BRs,
EfZin