Διαβάζω και Ζωγραφίζω με τον Μπομπ τον Μάστορα!


Θυμάστε την Μπέλλα στο παραμύθι "Η Πεντάμορφη και το Τέρας" που λάτρευε τα βιβλία και τελικά ο πρίγκιπας της έκανε δώρο μία τεράστια βιβλιοθήκη; Ε ναι...μοιάζουμε! Όχι, δεν εννοώ οπτικά ή σωματικά, καμία σχέση! Αλλά αυτό βρε παιδί μου με το δωμάτιο βιβλιοθήκη, το ήθελα πάντα. Κάθε χρονιά όταν με ρωτούσε ο πατέρας μου τι δώρο θέλω, απαντούσα μία σκάλα! Απορούσε όπως καταλαβαίνετε, αλλά εξηγούσα... μία σκάλα για να ανεβαίνω στη βιβλιοθήκη μου! Σκάλα και βιβλιοθήκη δωμάτιο δεν έχω ακόμα και τώρα βέβαια, αλλά από βιβλία πάμε καλά. Και κάθε φορά ψάχνουμε και για νέες εκδόσεις και ιστορίες! Γιατί δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να παίξεις, να ονειρευτείς, να ταξιδέψεις, να δημιουργήσεις παρέα με ένα βιβλίο! Αυτή τη φορά τα κάναμε όλα αυτά παρέα με τον Μπομπ τον Μάστορα από τις Εκδόσεις Μίνωας!




Βιβλία με πριγκίπισσες, βιβλία μαγειρικής για παιδιά, μύθοι του Αισώπου, βιβλία με ήρωες κινουμένων σχεδίων, με κοριτσάκια και ζωάκια... αλλά αυτή τη φορά έψαχνα κάτι αμιγώς αγορίστικο για τον πρίγκιπα, μια και η πριγκίπισσα είχε ήδη αρκετά. Αλλά να ξεφεύγαμε από τα κλασσικά τρενάκια και αυτοκινητάκια που έχει λατρέψει.... και στα χέρια μας τότε έφτασαν τα βιβλία του Μπομπ του Μάστορα! Η αλήθεια είναι ότι μέχρι να αποκτήσουμε τα βιβλία, ουδεμία σχέση είχαμε με τον Μπομπ, αλλά τώρα τον γνωρίσαμε, τον λατρέψαμε και παίζουμε και μαζί του! Για αρχή δύο βιβλία με δύο ιστορίες που σε μεταφέρουν στο κλίμα των κατασκευών και της ομαδικής εργασίας! Γιατί δεν είναι μόνο οι μπουλντόζες και τα μηχανήματα, είναι και οι βοηθοί του Μπομπ! Όλοι μαζί συνεργάζονται για έναν κοινό σκοπό και πάντα τα καταφέρνουν ακόμα και αν υπάρχουν στο δρόμο τους αναποδιές και προβλήματα! Γιατί μία παρέα από καλούς φίλους και συνεργάτες, είναι πάντα καλύτερη από το να είσαι μόνος!



Η συλλογή φυσικά δε θα μπορούσε να μην έχει βιβλίο δραστηριοτήτων για τα παιδιά. Δύο λοιπόν διαφορετικά για πολλές ώρες δημιουργικής απασχόλησης! Το πρώτο με χρωμοσελίδες με τον Μπομπ και την παρέα του, για να τις ζωγραφίσουν οι μικροί μας δημιουργοί. Το δεύτερο με διάφορες δραστηριότητες όπως παιχνίδια με λαβύρινθο, με διαφορές στις εικόνες, κρυπτόλεξα, χρωμοσελίδες και φυσικά αυτοκόλλητα! 


Σάββατο πρωί λοιπόν, διαβάσαμε τα βιβλία μας και μετά με τη συνοδεία μουσικής φυσικά, απλώσαμε χρώματα και μολύβια και η δημιουργία ξεκινάει! Το καταπληκτικό είναι ότι και η πριγκίπισσα έλαβε κανονικότατα μέρος και μάλιστα λατρέψαμε δις τον Μπομπ και την παρέα του! Ζωγραφίσαμε με τον δικό μας τρόπο, βγήκαμε από λαβύρινθους και βρήκαμε τους χαμένους συνεργάτες του μάστορα, κολλήσατε τα αυτοκόλλητα στη συλλογή μας και φυσικά στις ζωγραφιές μας και στο τέλος πήραμε στα χέρια τον Μπομπ από την Fisher Price και παίξαμε... ναι, περνάμε φάση που φτιάχνουμε σε όλο το σαλόνι (στο δωμάτιο δεν χωράμε πλέον) μεγάλες πόλεις με όλα τα αμαξάκια και κουκλάκια και ζωάκια να παίρνουν μέρος. Αυτή τη φορά στην πόλη υπήρχε αγωνία για το νέο πάρκο δεινοσαύρων που έπρεπε να ετοιμαστεί γρήγορα! Μαντέψτε... ο Μπομπ και η παρέα του τα κατάφεραν!






Kαι τα φετινά μας δωράκια στους αγαπημένους μικρούς μας φίλους θα είναι βιβλία, οπότε η συγκεκριμένη συλλογή είναι η επιλογή μας για τους φίλους του πρίγκιπα... βέβαια αν κρίνω και από τη συμμετοχή της πριγκίπισσας, μήπως να το ξανασκεφτώ και για δώρο σε κορίτσια;;;;


Εσείς, τι δωράκια θα πάρετε φέτος για τους μικρούς φίλους των παιδιών;;;;


Καλό διάβασμα γεμάτο φαντασία!


mats mouts
post signature

6 comments :

  1. Και εμείς βιβλία θα πάρουμε στα μικρά ,και παιγνίδια σε Frozen και Τόμας το τρενάκι!Καλη εβδομάδα Ζήνα μου!Φιλάκια!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από τα βιβλία Δημητρά μου! Καλή χρονια :)

      Delete
  2. Αχ ζηνα μου ...τη να παρω στα παλικαρια μου
    τωρα αλαξαν η ρόλοι με παιρνουν αυτοι ...χαχαχα
    καλο βραδυ ...φιλακια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ω!!!! και αυτό σκετη τρελα ειναι!!!!

      Delete
  3. Και μεις βιβλία θα πάρουμε...πολλαααααα βιβλία! Καθώς βιβλιοσκούλικα βλέπεις! Στείλε και κανένα κατά εδώ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. χαχαχαχα κατι θα κανουμε και γι αυτο!

      Delete

Thank you for visiting my blog and for your comment!

BRs,
EfZin