Αχχχχ… χαλάρωση….

Χαχαχα άγνωστη λέξη… γιατί…
Τετάρτη πρωί… χμμμ… πρόγραμμα… ετοιμάζω το παιδί για το σχολείο, τρέχω γρήγορα στο γραφείο και το απόγευμα αμέσως πίσω για δουλειές του σπιτιού, μπάνιο το παιδί, να το ετοιμάσω για ύπνο και να α...
ρχίσω το μαγείρεμα και φυσικά το σιδέρωμα (πωπω τωρα που το διαβαζω λεω να αλλάξω το όνομά μου σε Μαιρη Παναγιωταρα, που λέει και το άσμα :/) . Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι από τα ευχάριστα της ημέρας είναι οι ώρες παιχνιδιού με το μικρό και λίγες στιγμές χαλάρωσης με το σύντροφο και πιθανόν και με τους φίλους που έρχονται για ένα σύντομο καφεδάκι, δε μένει και πολύ χρόνος για να περιποιηθώ τον εαυτό μου. Και φαντάζομαι ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στις περισσότερες μαμάδες και γιατί όχι και στους μπαμπάδες. Ή μήπως σε όλους τους ανθρώπους;;; γιατί και αυτοί έχουν πολλές ώρες έντασης και κούρασης.
Καλοκαιράκι έχουμε οπότε καιρός να χαμηλώσουμε τους τόνους, να κόψουμε ταχύτητα και να αφιερώσουμε λίγο χρόνο και σε εμάς. Χαλάρωση, τόνωση, ξεκούραση, περιποίηση και σίγουρα τα αποτελέσματα θα είναι τα αναμενόμενα.

Και πως το κάνουμε αυτό???? Εμείς είμαστε εδώ… με απλά αγνά χειροποίητα φυτικά καλλυντικά, φτιαγμένα από αιθέρια έλαια βοτάνων της Κρήτης (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου…) και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας. Μην περιμένουμε λοιπόν τις διακοπές για να χαλαρώσουμε. Υπάρχουν κ άλλοι πιο απλοί τρόποι.

Μία μικρή παρουσίαση λοιπόν…. Το μοντέλο λείπει, οπότε αρκεστείτε παρακαλώ στις φωτογραφίες. :)


Λάδι για μασαζ σώματος:
Μετά απο μια κουραστική μέρα είναι ωραιο να αφιερώσουμε λίγα λεπτά για τον εαυτό μας και την τόνωση μας. Το λαδάκι αυτό βοηθά στη χαλάρωση τουσώματος και στην ανανέωση μας. Το έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού ενυδατώνε...
ι και συσφίγγει την επιδερμίδα μας, ενώ η λεβάντα βοηθά στη χαλάρωση και την ηρεμία του οργανισμού από την ένταση της ημέρας.

Λαδάκι κατά της κυτταρίτιδας:
Λίγο πριν την εξόρμηση μας στην παραλία, καλό θα ήταν να προετοιμάσουμε το σώμα μας και να απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα. Το έλαιο αυτό βοηθά στην επαναφορά της λείας μας επιδερμίδας. Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε μεγάλη ποσότητα, αρκεί να γίνεται καθημερινή χρήση στα επίμαχα σημεία κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Καλά μπάνια σε όλες!!!

Λαδάκι για νύχια
Τα νύχια πρέπει να είναι και να δείχνουν τέλεια και υγιή. Το λαδάκι αυτό βοηθά στην καταπολέμηση της φθοράς των νυχιών, τα ενυδατώνει και τα ενδυναμώνει. Τα νύχια γίνονται λαμπερά και είναι ακόμα πιο γερά. Το μόνο που χρειάζεται είναι ελαφρύ μασαζ κάθε βράδυ και φυσικά πριν από κάθε χρήση βερνικιού.

Λάδι για τόνωση των ποδιών
Τα ξεκούραστα πόδια είναι κάτι που όλοι αναζητούν μετά από μια κουραστική μέρα στο σπίτι, την εργασία, το καθημερινό τρέξιμο. Κάθε βράδυ ένα ποδόλουτρο εμπλουτισμένο με μερικές σταγόνες από αυτό το λαδάκι θα ξεκουράσει τα πόδια και θα κάνει λείο κι απαλό το δέρμα. Βοηθά και για να μαλακώσουν οι φτέρνες και όλα τα ξερά σημεία του ποδιού.

Φυσική μάσκα μαλλιών
με βάση το αμυγδαλέλαιο και το λεμόνι για να τα προστατέψουμε από τον ήλιο και τη θάλασσα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να την απλώσουμε στα μαλλιά για δέκα λεπτά περίπου και έπειτα να ξεβγάλουμε με νερό. Θα τα ανανεώσει και θα τους δώσει λάμψη!
 

No comments :

Post a Comment

Thank you for visiting my blog and for your comment!

BRs,
EfZin