A delicious cake, perfect for kids, easy to be created!
Ingredients for the cake
2 tea cups white sugar
1 tea cup olive oil
4 eggs
3 tea cups carrot shavings
1 tablespoon cinnamon-clove
1 tablespoon baking powder
2 tea cups flour
Ingredients for the lemon icing
200gr cheese cream
140gr sugar fine flour
1 teaspoon lemon shaving
Half tablespoon rosewater or orange juice
Υλικά για το κέικ
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη λευκή
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
4 αυγά
3 φλυτζ. τσαγιού καρότο ξύσμα
1 κουταλιά σούπας κανέλα-γαρύφαλλο
1 κουταλιά σούπας baking powder
Execution
In a large bowl, add the sugar, one by one the eggs and mix them. Finally add the olive oil and continue mingle them all together to unite the ingredients and make a smooth mixture.
Continue mingle and add the cinnamon with the clove and the carrot shavings.
Finally mix in a small bowl the flour with the baking powder and add it to the mixture.
Put the mixture in a cake tin and bake it for about 1hour in a warming up oven in 180C.
And for the cream... In a bowl add the cream cheese and add slowly the sugar fine flour and mix them. Finally add the lemon shaving and the rosewater or the orange juice. When the cream will be uniformed, it is ready for use. Pour over the cream on the cake and let it to cool.
And for the cream... In a bowl add the cream cheese and add slowly the sugar fine flour and mix them. Finally add the lemon shaving and the rosewater or the orange juice. When the cream will be uniformed, it is ready for use. Pour over the cream on the cake and let it to cool.
Our cake is ready to be served!!!!
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια το ελαιόλαδο. Προσθέτω τη κανέλα με το γαρύφαλλο και το ξύσμα καρότου. Ανακατεύω στο αλεύρι το baking powder και τα προσθέτω σιγά σιγά στο μείγμα.
Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, το βάζω σε φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις κάτω αντιστάσεις, για μία ώρα περίπου.
Σειρά της κρέμας τώρα... Σε ένα μπολ ανακατεύω τη κρέμα τυριού με τη ζάχαρη σιγά σιγά και στη συνέχεια προσθέτω το ξύσμα λεμονιού και το ανθόνερο ή το χυμό πορτοκαλιού Όταν η κρέμα μας γίνει ομοιόμορφη είναι έτοιμη. Την περιχύνουμε στο κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Tips
11. Into the cake you can also add nuts crump after adding the carrots shavings.
22. If you do not prefer lemon, you can create the icing with orange. Just put orange shavings instead of lemon.
Tips:
1. Στο κέικ αν θέλετε μπορείτε μετά το ξύσμα καρότου να προσθέσετε και 2 φλυτζ. τσαγιού καρύδι τρίμμα
2. Αν αντί για λεμόνι λατρεύεται το πορτοκάλι, μπορείτε το γλασέ να το κάνετε με ξύσμα πορτοκαλιού και ανθόνερο.
Καλή απόλαυση!!!
Buon Appetite!!!
(the recipe is already posted in EGST blog http://etsygreekstreetteam.blogspot.gr/2013/01/cake-with-carrot-and-lemon-icing-from.html
η συνταγη εχει ήδη δημοσιευτεί στο μπλοκ της EGST http://etsygreekstreetteam.blogspot.gr/2013/01/cake-with-carrot-and-lemon-icing-from.html)
Πω φανταστικό και τέλεια παρουσίαση!!!! Πρέπει να το δοκιμάσω και εγώ!
ReplyDeleteΝα το δοκιμάσεις να μου πεις εντυπώσεις!!! φιλακια
Deleteμιαμ μιαμ θα το δοκιμασω ;)
ReplyDeleteχαχαχαχα καλη σου όρεξη!
DeleteΩ!!! αυτη ειναι η συνταγη; Ωραια γιατι με τον καφε που το δοκιμασα ήταν απλά τέλειο!
ReplyDeleteΑντε, για να σε δω. Στην επόμενη επίσκεψη το θελω :)
DeleteΜα πόσο λαχταριστό?
ReplyDelete