Yummy Tastes: Caru Cu Bere


Welcome to Caru Cu Bere in Bucharest! And yes, I feel lucky I have been there a few days ago! This amazing restaurant became on of my favorite!!

Καλώς Ήρθατε στο Caru Cu Bere στο Βουκουρέστι! Ω ναι, νοιώθω τυχερή που απλά ήμουν εκεί μερικές μέρες πριν! Αυτό το μέρος απλά έγινε ένα από τα αγαπημένα μου εστιατόρια!!




An amazing bar and restaurant, opened in 1879, in a gothic revival building designed by Austrian architect Siegfrid Kofczinsky. It is noted for its interior decoration, in art nouveau style. The feeling was amazing, because when I had my lunch I was enjoying also classic music by 4 ladies and it was like being in the past. The personnel were all of them really polite and they were willing to help you to choose what to taste, since there were available too many traditional dishes!

Ένα υπέροχο μπαρ και εστιατόριο που άνοιξε πρώτη φορά το 1879, σε ένα ανεπανάληπτο κτίριο γοτθικού ρυθμού σχεδιασμένο από τον Αυστριακό αρχιτέκτων Siegfrid Kofczinsky. Είναι διάσημο για την art nouveau διακόσμηση στον εσωτερικό του χώρο. Το αίσθημα ήταν απλά υπέροχο γιατί όταν είχα το γεύμα μου εκεί απολαυσα παράλληλα και κλασσική μουσική από τεσσερις κυρίες και ήταν σα να είχες μεταφερθεί στο παρελθόν. Το προσωπικό ήταν πολύ ευγενικό και πάντα είχαν τη διάθεση να σε βοηθήσουν να επιλέξεις το μενου, μια και υπήρχαν τόσα πολλά παραδοσιακά πιάτα!


I had my information before I went there , because I have to admit that when I tried to choose something from the menu, I got confused. Too many dishes, too many tastes and I was not that hungry! So, I end up to a few traditional dishes and I really enjoyed them! 

Βέβαια είχα τις πληροφορίες μου πριν καν φτάσω εκεί, γιατί πρέπει να παραδεχτώ ότι όταν άνοιξα τον κατάλογο μπερδεύτηκα με τη μεγάλη ποικιλία. Τόσα πολλά πιάτα, τόσες πολλές γεύσεις και δεν πεινούσα και τόσο πολύ δυστυχως! Οπότε κατέληξα σε μερικά πραδοσιακά πιάτα τα οποία και λάτρεψα!


Sarmale cu Mamaliguta for the beginning along with Cheese Dumplings!!! Sarmale is a dish made of rolled minced meat (pork usually) mixed with rice and herbs and covered in cabbage leaves. It is usually accompanied by Mamaliga (or Mamaliguta) - polenta made of boiled corn flour, as well as by hot peppers and sour cream. My dish had also a small piece of Smoked bacon – “Slănina afumată” just to taste it...and it was just enough to make me decide that next time in Bucharest I will try this dish!  

Sarmale cu Mamaliguta για αρχή σε συνδυασμό με Τηγανιτές Τυροκροκέτες με παραδοσιακό τυρί!!! Sarmale είναι ουσιαστικά λαχανοντομάδες με χοιρινό κιμά και ρύζι και μυρωδικά. Συνοδεύεται συνήθως από το Mamaliga (ή αλλιώς Mamaliguta) - κάτι σαν πουρες από καλαμποκάλευρο και φυσικά επιπλέον με καυτή πιπεριά και γιαούρτι. Το πιάτο μου είχε ως δωράκι και ένα μικρό κομμάτι καπνιστού μπέικον – “Slănina afumată” και ήταν αρκετό για να αποφασίσω από τώρα πιο θα είναι το επόμενο πιάτο που θα δοκιμάσω όταν ξαναβρεθω με το καλο στο Βουκουρέστι!


For the end just keep some of your appetite because you definitely have to taste Papanasi, a traditional Romanian dessert, which are fried cheese-filled pastries similar to doughnuts, served with a dollop of cherry jam and sweetened sour cream. Just amazing! And a coffee please....

Για το τέλος κρατήστε λίγο χώρο για να απολαύσετε τα Papanasi, ένα παραδοσιακό Ρουμάνικο γλυκό, που είναι ουσιαστικά ένα είδος λουκουμά γεμιστό με τυρί και το σερβίρουν με γλυκιά κρέμα και μαρμελάδα βύσσινο. Απλά πεντανόστιμο!! Και ένα καφέ παρακαλώ....



If you even been in Bucharest you have to visit Caru Cu Bere, it is just gorgeous, a place that you will never forget. Imagine that I was there alone and to be honest I was not feeling comfortable eating also alone...but after a couple of minutes this feeling just gone away...the music, the decor, the people were amazing and I was feeling like I was in a big event with friends!

Αν βρεθείτε ποτέ στο Βουκουρέστι μη ξεχάσετε να πάτε και στο Caru Cu Bere, ένα καταπληκτικό μέρος που δεν πρόκειται να ξεχάσετε ποτε. Φανταστείτε ότι ήμουν εντελώς μόνη και στην αρχή δεν ένοιωθα άνετα να τρώω και μόνη, αλλά χρειάστηκαν μόλις ελάχιστα λεπτά για να αρχίσω να νοιώθω ευπρόσδεκτη ... η μουσική, η διακόσμηση, οι άνθρωποι ήταν υπέροχα όλα και απλά ένοιωθα σα να ήμουν σε μία μεγάλη γιορτή με φίλους!



mats mouts
post signature

8 comments :

  1. Αφού βρήκες τραπέζι να κάτσεις!Εμείς δυστυχώς ήμασταν με γκρουπ και δεν μπορέσαμε να καθήσουμε μόνο το είδαμε!AriadnefromGreece!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ειχα κλεισει 2-3 μερες πριν Αριαδνη. τυχερη ημουν!

      Delete
  2. Αχ τι ωραία αυτά τα ταξίδια...σου αφήνουν απίστευτες αναμνήσεις και μουα ρέσουν τόσο οι γεύσεις αυτές που γίνονται ένα με την μνήμη. Πάντα τέτοια κορίτσι<3

    ReplyDelete
    Replies
    1. παντα πισω απο μια καλη αναμνηση δεν υπαρχει μια γευση ή αρωμα??? χιλια ευχαριστω Λιλια μου!

      Delete
  3. Μου άνοιξες την όρεξη καλέ! Και για φαγητό και για ταξιδάκι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. χαχαχαχα αντε ξεκινα λοιπον...

      Delete
  4. Ωωω πολύ όμορφες εικόνες!! Να περνάς πάντα έτσι όμορφα Ζήνα μου!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστω πολύ Θάλεια μου!

      Delete

Thank you for visiting my blog and for your comment!

BRs,
EfZin