Παιχνιδομαγειρεματα... Καλο Καλοκαίρι!!!


Κυριακή πρωί και πλέον αποτελεί συνήθεια. Πρωινό περιποιημένο στο σπίτι μας και μετά βόλτα στην Αθήνα για παιχνίδι, μαγείρεμα, δημιουργίες και φυσικά ταξίδι σε μακρινές χώρες! Και αν δεν το ξέρετε, τα Παιχνιδομαγειρέματα είναι και γεγονός και εθισμός! Γιατί ποτέ δε φτάνει μόνο μία φορά!




Τα μικρά μου πάντα λάτρευαν να "παίζουν" με τις γεύσεις και όχι μόνο τρώγοντας! Να ανακατεύουν υλικά, να βλέπουν πως γίνεται ένα κέικ ή το ψωμί και το αγαπημένο τους φυσικά, να στολίζουν μία πίτσα! Έτσι όταν η Μάγδα του Κάθε Μέρα Γονείς ξεκίνησε τα Παιχνιδομαγειρέματα, ήταν αδύνατο να λείπουμε! Και το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο εύκολο, όταν άλλαξε ο χώρος και βρεθήκαμε ξαφνικά στα αγαπημένα Εξάρχεια! Κυριακή πρωί λοιπόν, με μία υπέροχη ησυχία και καταπληκτικό καφεδάκι για εμένα με καλή παρέα φυσικά, ενώ τα παιδιά απολαμβάνουν το ταξίδι για αρχή! Γιατί κάθε Κυριακή ταξιδεύαμε σε διαφορετική χώρα! Από το Πακιστάν στην Ινδία, με μία στάση στην Ιαπωνία και να βρεθούμε τελικά στο μακρινό Τέξας! Με φωτογραφίες και ιστορίες που μας παρουσίαζε η αγαπημένη Χρυσούλα, όλα άλλαζαν μαγικά...γιατί όντως αν έκλεινες τα μάτια εύκολα βρισκόσουν να χαζεύεις ελέφαντες στην Ινδία ή να κυνηγάς τους Ντάλτον στο Τέξας!



Και επειδή νηστικό αρκούδι δε χορεύει, εννοείται μαγειρεύαμε κιόλας, παραδοσιακές συνταγές από τη χώρα που βρισκόμασταν και λερωνόμασταν και το διασκεδάζαμε! Δοκιμάσαμε λοιπόν σούσι και ριζότο με τσίλι και μαύρα φασόλια και πολλά ακόμα! Και ομολογώ ότι τα μικρά μου το έτρωγαν όλα το φαγητό τους!!! Κάθε παραμύθι όμως τελειώνει, έστω και προσωρινά. Γιατί Καλοκαίρι σημαίνει και ξεκούραση! Την προηγούμενη Κυριακή λοιπόν είχαμε ένα τελευταίο ταξιδάκι στη γειτονική Ιταλία! Και ορθά το μαντέψατε, μία Μακαρονάδα και παγωτό ήταν το μενού που ετοίμασαν τα παιδιά! Για την καταπληκτική συνταγή θα σας πει η Μαγδα εδώ!



Και αφού κουραστήκαμε μαγειρεύοντας, όσο περιμέναμε το παγωτό να κρυώσει και τη σάλτσα να πήξει, βάλαμε μπροστά χρώματα και χαρτί και ζωγραφίσαμε τι σημαίνει για εμάς Καλοκαίρι! Καράβια, θάλασσα, ήλιος, αμμουδιά και πολλά παιχνίδια τα περισσότερα που σκεφτήκαμε! Και όλα αυτά τα μαγικά χαρτάκια διπλώθηκαν και μπήκαν σε ένα κουτί που προσφέρθηκε ως δώρο στη Χρυσούλα για την πολύτιμη συνεισφορά της και φυσικά για όλα τα όμορφα που περάσαμε!


Ένα κουτί που το οδηγούσαν όλοι οι μικροί της φίλοι για να της ευχηθούν Καλό Καλοκαίρι!



Και επειδή τα σχολεία μπορεί να τελείωσαν αλλά ο μαυροπίνακας ήταν διαθέσιμος, σκεφτήκαμε ότι ο πίνακας δεν είναι μόνο για Γραμματική και Μαθηματικά...αλλά και για όμορφες εικόνες!!! 



Απολαύσαμε υπέροχη Μακαρονάδα από τα χέρια των παιδιών και φυσικά λατρεμένο παγωτάκι στολισμένο με μπόλικα κας κας...έτσι για χρώμα!


Οι μικροί μας Σεφ λοιπόν αποφοίτησαν με επιτυχία και πήραν και τις δικές τους κουτάλες! Και επειδή η ζωή θέλει γεύση και μαγεία, ασορτί με τις κουτάλες πήραν και το μαγικό ρυζάκι τους...για να νοστιμίζουν το φαγητό ακόμα πιο πολύ! 

Χρυσούλα και Μάγδα, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ! Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!!!


mats mouts

post signature

7 comments :

  1. τι άλλο να ζητήσει ένας γονιός??? τ απαιδι ανα απασχολούνται τόσο όμορφα και δημιουργικά και εκείνος να πίνει το καφεδάκι του με καλή παρέα....ΕΥΤΥΧΙΑ!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. χαχαχαχα βασικα και εμεις απασχοληθηκαμε με τα μικρα, απλα ειχαμε και τα ευχαριστα της καλης παρεας :)

      Delete
  2. Τι υπέροχη ανάρτηση με χρώματα και αρώματα και γεύσεις και παιχνιδίσματα!!! Περάσαμε τέλεια! Ραντεβού από Σεπτέμβρη!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι ναι, ολα υπεροχα!

      Delete
  3. Τα είχα δει τα παιχνιδομαγειρέματα και το σκεφτόμουν να έρθω κάποια Κυριακή με τον Φραγκισκάκο, αλλά όλο κάτι τύχαινε.Θα το έχω στα υπόψιν από το Σεπτέμβριο.Εμένα πάντως θα μου άρεσαν πολύ τα παιχνιδομαγειρέματα!!!Καλημέρα Ζίνα!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ελπίζω να τα πουμε και απο κοντα Ιωαννα! Με το καλο απο Σεπτέμβρη :)

      Delete
  4. Τι ωραία φάση ρε συ!!! Μπράβο σας κορίτσια!

    ReplyDelete

Thank you for visiting my blog and for your comment!

BRs,
EfZin