Φουρνίζω με τη μαμά!!!


Η κουζίνα μας είναι το πιο πολυσύχναστο μέρος στο σπίτι μας. Σε άλλα σπίτια θα βρεις κόσμο κυρίως στο παιδικό δωμάτιο ή στο σαλόνι, αλλά στο δικό μας αυτό είναι σπάνιο! Από μικρά τα παιδιά είχαν μάθει να είναι μαζί μου στη κουζίνα και είτε να λερωνόμαστε παρέα με τα αλεύρια είτε να μαγειρεύω και παράλληλα να κάνουμε δραστηριότητες! Γι αυτό και το τραπέζι της, αντικαταστάθηκε με κάποιο μεγαλύτερο, για να χωράει τον χαμό από μπωλ με αλεύρι και αυγά, μέχρι και μαρκαδόρους και χαρτιά ζωγραφικής! Όλα θα τα βρεις εκεί μέσα! Φανταστείτε λοιπόν τη χαρά μου όταν έπεσε στα χέρια μου το συγκεκριμένο βιβλίο! Ξετρελάθηκα και εγώ και τα μικρά! Φουρνίζω με τη μαμά , από τις Εκδόσεις Ψυχογιός λοιπόν!


Πρώτη εγκυμοσύνη και μετά παραμονή στο σπίτι με τη μικρή για λίγους μήνες, ομολογώ ότι αντί να χάσω τα κιλά μετά τη γέννα απέκτησα και άλλα! Ο λόγος απλός, έβλεπα πολλές εκπομπές μαγειρικής στη τηλεόραση, δυστυχώς για να παλέψω λίγο την κλεισούρα και φυσικά μετά όποια συνταγή μου άρεσε , την εφάρμοζα! Αυτός ο καλός μου είχε τραβήξει πολλά τότε με πειραματισμούς μου με σοκολάτα και αποτυχημένες συνταγές! Αλλά τα ανέχτηκε όλα! Και όταν μεγάλωσε η μικρή, την είχα πάντα δίπλα μου. Μέχρι και μελομακάρονα με είχε "βοηθήσει" να κάνω...βέβαια με το μισό αλεύρι μέσα στην πάνα της!


Όταν ήρθε στη ζωή μας ο πρίγκιπας, μπήκε και αυτός στην ομάδα μας. Η τριάδα λοιπόν είτε μαγειρεύαμε όλοι μαζί στο σπίτι, είτε ψάχναμε και για μαγειρικές δραστηριότητες εκτός, όπως στα παιχνιδομαγειρέματα! Το καταπληκτικό είναι ότι η μαγειρική τελικά ενώνει... είναι από τις λίγες στιγμές που τα μικρά συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους και όλα πάνε ρολόι! Ο πρίγκιπας λατρεύει να ανακατεύει υλικά και ειδικά με το μίξερ χειρός, ενώ η πριγκίπισσα βρίσκει τα υλικά με την καθοδήγηση μου και τα βάζει στο μπωλ. 


Το βιβλίο λοιπόν, Φουρνίζω με τη μαμά ήταν το κατάλληλο για εμάς! Δεν αποτελεί μόνο ένα κλασσικό βιβλίο μαγειρικής για μικρά παιδιά, αλλά περιέχει και οδηγίες και επεξηγήσεις για τα πιο απλά φαινόμενα που συναντάς, όπως για παράδειγμα γιατί φουσκώνει η ζύμη και τι γίνεται όταν ψήνεται το κέικ στο φούρνο! Η εισαγωγή του με πληροφορίες για τα απαραίτητα εργαλεία και εξαρτήματα για μαγειρική και ζαχαροπλαστική, καθώς και βασικές οδηγίες κοινές για όλες τις συνταγές, είναι ο καλύτερος τρόπος για να μπουν ομαλά στον κόσμο των συνταγών τα παιδιά. Υπέροχες εικόνες πάρα πολύ αναλυτικές, οδηγίες με βασικές και κατανοητές λεπτομέρειες και μία καταπληκτική συνοχή στις συνταγές, αφού ξεκινάει από τη βασική συνταγή την οποία χρησιμοποιεί σε επόμενη πιο περίπλοκη συνταγή ή με παραλλαγές. Και κάπως έτσι το μαγείρεμα γίνεται παιχνίδι!


Δοκιμάσαμε ήδη τρεις από τις συνταγές και οφείλω να πω ότι μπορεί να είναι απλές, αλλά ορισμένες δεν τις ήξερα καν! Κοινώς το βιβλίο είναι και για τη μαμά!!!! 


Προχθές λοιπόν κλεισμένοι στο σπίτι λόγω βροχής, τα μικρά ζήτησαν να δοκιμάσουμε τα μικρά cupcakes βανίλιας από το βιβλίο! Η πριγκίπισσα διάβαζε τη συνταγή, τα υλικά δοσομετρήθηκαν και χωρίστηκαν σε μπολάκια, ποδιές και καπελάκια έτοιμα και ξεκινάμε! Στο μίξερ ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα στη βασική εκτέλεση! Εγώ απλά στο πλάι να τα χαζεύω απολαμβάνοντας καφεδακι! 



Και τα έκαναν όλα μόνα τους! Διάλεξαν και βάσεις για τα κεικάκια, χώρισαν τη ζύμη και το μόνο που έκανα εγώ ήταν να βάλω τα ταψάκια στο φούρνο! Με τη συγκεκριμένη συνταγή βγήκαν περίπου 20 κεικάκια, κοινώς δυο φουρνιές! Και στις δύο, είχαμε κάτσει μπροστά στο φούρνο με μαξιλάρια για να τα χαζεύουμε που φούσκωναν! Όταν κρύωσαν ,απλά τα πασπάλισαν με ζάχαρη άχνη για να μοιάζουν πιο Χριστουγεννιάτικα! Και ήταν πεντανόστιμα!!!! 


Υλικά για Cupcakes Βανίλιας:
- 150γρ ζάχαρη
- 150γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 αυγά
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 150γρ φαρίνα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι να γίνει το μείγμα ομογενές. Σε δεύτερο μπωλ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη βανίλια. Προσθέτουμε τα αυγά μας στο μείγμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τη φαρίνα. Χωρίσουμε το μείγμα σε κάθε θήκη για cupcake μέχρι να καλυφθούν περίπου τα 3/4 της. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις κάτω αντιστάσεις, για περίπου 15λεπτά. 


Ένα μόνο αρνητικό βρήκα στο βιβλίο... το εξώφυλλο ενώ το λάτρεψα γιατί ήταν σκέτη γλύκα και στα χρώματα μου, θα ήθελα να έχει και μία αγορίστικη μορφή! Άλλωστε η μαγειρική δεν είναι μόνο γυναικείο προσόν :)

Φυσικά τα κεικάκια δεν έχουν μείνει ούτε για δείγμα... λες αν τους μάθω να μαγειρεύουν και ρεβίθια να τα τρώνε με την ίδια όρεξη;;;;


mats mouts
post signature

8 comments :

  1. Καλημερα Ζήνα μου!!
    Εκπληκτικό το βιβλίο αλλα και πολυ γλυκούτσικα τα χρυσά χεράκια που μεγαλούργησαν και έφτιαξαν αυτά τα υπέροχα κεκάκια!!
    Καλη συνέχεια στις μαγειρικές δημιουργίες σας!Πολλα φιλιά!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. xaxaxa ω ναι! μεγαλουρργησαν οντως και με λίγες ζημιές στη κουζίνα! σε ευχαριστω Δημητρά μου :)

      Delete
  2. Τι ωραίο βιβλίο....! Άλλη μια ευκαιρία να κάνουμε πράγματα με τα παιδιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. εχει όντως πολλές συνταγές να δοκιμαστουν και σίγουρα τα μικρά (και οι μεγάλοι) θα τις λατρέψουν!

      Delete
  3. Πολύ μου αρέσουν τα βιβλία που σου προτείνουν πράγματα που μπορείς να κάνεις με τα παιδιά σου! Ακόμα περισσότερο μου αρέσουν τα λιλιπούτεια χεράκια εν δράσει! Τα φιλια μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. εχουμε την ίδια λατρεία Σωτηρία μου! σε ευχαριστω πολύ :)

      Delete
  4. Ευχαριστούμε για την όμορφη συνταγή, Ζήνα μου. Νομίζω ότι το βιβλίο είναι ό,τι πρέπει για μένα γιατί με την μαγειρική δεν το'χω πολύ. Χα, χα. Πολλά φιλιά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. και για εμας εχει υπεροχες συνταγες! τις περισσοτερες δεν τις ηξερα καν!
      Καλες δημιουργίες :)

      Delete

Thank you for visiting my blog and for your comment!

BRs,
EfZin