Πάμε Θέατρο : Όνειρο Καλοκαιρινής Νυκτός


Κυριακή, πλέον θεωρείται η μέρα που βλέπουμε θέατρο. Παρέα με τα δυο μου μικρά, καφές και χυμός, καλή διάθεση και είναι η έξοδος της εβδομάδας που πάντα περιμένουμε. Φέτος ειδικά έχουμε δει αρκετές παραστάσεις, όλες τους υπέροχες και ξεχωριστές! Όταν λοιπόν διάβασα στο Κάθε Μέρα Γονείς ότι οι Μαγικές Σβούρες ετοίμασαν το  "Όνειρο Καλοκαιρινής Νυκτός", μπήκε αμέσως στη λίστα μας! Και γιατί εμπιστεύομαι πολύ τη Μάγδα για την κρίση της και γιατί τις Μαγικές Σβούρες τις είχαμε ξαναδεί και τις είχαμε λατρέψει πριν χρόνια στο "Θαυμαστό Ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον" !



Αυτή τη φορά λοιπόν αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα και να δούμε και William Shakespeare. Υπήρξε μία περίοδος της ζωής μου που δεν έκανα τίποτα άλλο από το να διαβάζω τα έργα του. Ούτε και εγώ θυμάμαι πόσα βιβλία είχα αγοράσει και όλα τους με είχαν συνεπάρει εξίσου. Όσο και αν τον λάτρευα όμως, πάντα θεωρούσα ότι ήταν λίγο "βαρύς", οπότε και γι αυτό μέχρι στιγμής δεν είχαμε επιχειρήσει να δούμε τη συγκεκριμένη παράσταση με τα παιδιά. Πως και το αποφασίσαμε; πολύ απλά γιατί θεώρησα ότι όσο δύσκολο έργο και να είναι, ο συγκεκριμένος θίασος θα το αποδώσει με μοναδικό τρόπο και αυτό δεν έπρεπε να το χάσουμε.


Ομολογώ ότι δεν το μετανιώσαμε καθόλου! Καταπληκτική απόδοση του έργου, μαγευτική σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη,  υπέροχοι ηθοποιοί, καταπληκτικά κουστούμια και μία ανεπανάληπτη μουσική! Ειδικά το τελευταίο το λατρέψαμε! Χρώματα και μουσική υπερίσχυσαν και μας κέρδισαν, γι αυτό και φυσικά δε θα μπορούσαμε να φύγουμε χωρίς να αποκτήσουμε και το δικό μας cd από την παράσταση αλλά και με τραγούδια από άλλες παραστάσεις όπως της Πούλια και του Αυγερινού ή του Μέγα Αλέξανδρου! Ναι, πλέον τα έχω μάθει απέξω, αλλά τα λατρεύω και εγώ!


Υπό τους ήχους του τσάρλεστον, η διασκευή του έργου ήταν απλά υπέροχη! Ταξιδέψαμε στον μαγικό κόσμο του δάσους με τα ξωτικά και τη βασίλισσα Τιτάνια, με οδηγό μας τον αξιολάτρευτο Πουκ και είδαμε τις περιπέτειες των δυο ερωτευμένων ζευγαριών και φυσικά του γαιδαράκου! Όσο όμως και αν είναι περίεργο, τα παιδιά μου λάτρεψαν τους Μάστορες! Οπότε και το συγκεκριμένο τραγούδι, το ακούμε σε καθημερινή βάση!



Μία υπέροχη θεατρική παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε!


Ταυτότητα παράστασης :

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά – Κοστούμια: Ελίνα Δράκου
Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Άρης Βέβης, Μικές Γλύκας, Αντώνης Καραθανασόπουλος, Στέλιος Πετράκης, Πέτρος Πέτρου, Δανάη Σδούγκου, Έφη Σισμανίδου, Μαριλίζα Χρονέα


Θέατρο Ιλίσια 

Παπαδιαμαντοπούλου 4, Αθήνα
Κάθε Κυριακή στις 11:00 και στις 15:00

Πληροφορίες-κρατήσεις: 210-9853609




ματς μουτς
post signature

3 comments :

  1. Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε! Τα παιδιά μου την λάτρεψαν. Από τις καλύτερες παραστάσεις φέτος.

    ReplyDelete
  2. Πολυ όμορφη η παρουσίαση του έργου Ζήνα μου και υπέροχες όλες οι φωτογραφίες σου!Θα το προτείνω στην κόρη μου να πάνε μαζί με τα μικρά!
    Καλη εβδομάδα!Φιλιά!

    ReplyDelete
  3. Φαίνεται ενδιαφέρουσα παράσταση. Ευχαριστούμε, Ζήνα μου.

    ReplyDelete

Thank you for visiting my blog and for your comment!

BRs,
EfZin