It was about time to have another recipe on my blog. I couldn't post any so far, not because I do not cook (even thought I wish I could have a personal chef in my home...dream on) but because now that we are four, I cook in high speed and we eat them even faster...so no time for photo. But ok... I managed to photo shoot my favorite Orange muffins with dark chocolate drops! Yummy and easy to cook them!
Καιρός ήταν να γραψω και καμια συνταγη στο blog. Δεν μπορούσα να ανρτησω καμια τοσο καιρό όχι γιατι δε μαγειρευω (αν και θα ήθελα πολύ έναν προσωπικο μαγειρα στο σπίτι...καλα ονειρεψου) αλλά γιατί τώρα που ειμαστε τεσσερις, μαγειρεύω σε υψηλές ταχύτητες και τα τρώμε σε ακόμα μεγαλύτερες..οπότε όχι καιρός για φωτογραφίες. Αλλα ενταξει... κατάφερα να φωτογραφίσω τα αγαπημενα μου κεικακια με πορτοκάλι και σταγόνες μαυρης σοκολάτας! Πεντανόστιμα και εύκολα να τα ετοιμάσετε!
Ingredients
¼ cup sunflower oil
- ½ cup orange juice
- 1/2 teaspoon orange icing
- 1 egg
- 1 ½ cup flour
- ¾ cup white sugar
- 1 teaspoon baking powder
- 1 teaspoon baking soda
- 100gr chocolate drops
For the orange icing
180gr cheese cream
140gr fine flour sugar
1 teaspoon orange shaving
2-3 teaspoon orange juice
Υλικά
- ¼ κουπα
ηλιελαιο
- ½ κουπα
χυμο πορτοκαλιου
-½
κουταλακι γλυκου ξυσμα πορτοκαλιου
- 1 αυγο
- 1 ½
κουπα αλευρι (για όλες τις χρησεις)
- ¾ κουπα
ασπρη ζαχαρη
- 1 κουτ. Γλυκου baking powder
1 κουτ. Γλυκου μαγειρικη σοδα
Για την κρεμα
- 180 γρ
κρεμα τυριου
- 140 γρ
ζαχαρη αχνη
- 1 κουτ
γλυκου ξυσμα πορτοκαλιου
2-3 κουτ
γλυκου χυμο πορτοκαλιου
Procedure
In a bowl mix the oil with the sugar. Add the egg and keep mixing
until the mix becomes homogeneous.
In a cup add the baking soda with the orange juice, mix it and add it in
the above mixture.
In a small bowl add the flour, the baking soda and the salt and blend
it. Add slowly the mixture to the first one and keep mix it until it become
homogeneous.
Stop using the mixer, add the chocolate drops and keep mixing it for a
while with scoop. Your mix is ready.
Fill the cupcake pan or a
muffin cup with the cake batter and bake it for 20-25 minutes in a preheat oven in 160 degrees C. The cupcakes are
done when you insert a toothpick at the center and it comes out clean. Let it
cool in a cooling rack. Prepare the icing and decorate your cupcakes…and bon
appétit !
Διαδικασια
Σε ένα μπωλ ανακατεψτε το λαδι με τη ζαχαρη.
Προσθεστε το αυγο και συνεχιστε να ανακατευετε μεχρι να ομογενοποιηθει το
μειγμα.
Σε ένα φλυτζανι ανακατεψτε τη
σοδα με το χυμο πορτοκαλιου και προσθεστε το στο μειγμα.
Σε ένα άλλο μπωλ προσθεστε τα
στερεα υλικα (αλευρι, baking powder και
αλατι) και ανακατεψτε. Προσθεστε μια κουταλια κάθε φορα στο μειγμα και
συνεχιστε μεχρι να γινει ομογενες.
Σταματηστε το μιξερ , προσθεστε
τις σταγονες σοκολατας και συνεχιστε να ανακατευετε για λιγο με ένα κουταλι. Το
μειγμα είναι ετοιμο.
Γεμιστε τα cupcake σας και
ψηστε για 20-25 λεπτα σε προθερμασμενο φουρνο στους 160 C. Τα muffins σας είναι
έτοιμα όταν δεν μενουν υπολειμματα πανω στην οδοντογλυφιδα με την οποια τα τρυπησατε.
Αφηστε τα να κρυωσουν. Ετοιμαστε την κρεμα και διακοσμειστε τα…και καλη σας ορεξη!
The icing cream just makes them even more delicious! Enjoy them with a cup of coffee or in your breakfast!
Η κρεμα τα κάνει ακόμα πιο νόστιμα! Απολαύστε τα με ένα φλυτζάνι καφέ ή στο πρωινό σας.
Happy Cooking!!!!
mats mouts
No comments :
Post a Comment
Thank you for visiting my blog and for your comment!
BRs,
EfZin