Handmade Love : Soaps from Despina!!!!


Usually when you hear the word handmade, your mind thinks crafts and decor ideas and jewels and accessories. You will never think something about our beauty and skin care... this is wrong! When I received as a gift handmade soaps with Milk and Honey from a great friend, I realized that handmade is anything someone creates with love, fantasy and care. The specific soap became one of my favorites and I use it all the time especially for my face. I got curious about the person behind, so I searched her in facebook and then we had many discussions together. Despina adores natural beauty products and that's why her soaps are so amazing with great ingredients and gorgeous aromas! A polite lady, who adores what she does and you are going to love her, not only because of her soaps but because is a person that you can easily consider as a friend!

Συνήθως όταν ακούμε τη λέξη χειροποίητο, το μυαλό μας πάει σε κατασκευές και ιδεες διακόσμησης και κοσμήματα και αξεσουαρ. Ποτέ δε θα σκεφτείς κάτι σχετικό με την ομορφιά μας και την περιποιηση του σωματός μας... λάθος! Όταν έλαβα ως δωράκια χειροποιητα σαπουνάκια με Γαλα και Μέλι, από αγαπημένη φίλη, συνειδητοποίησα ότι χειροποίητο είναι οτιδήποτε φτιάχνει κάποιος με πολλή αγάπη, φαντασία και φροντίδα. Το συγκερκιμένο σαπουνάκι έγινε από τα αγαπημένα μου και το χρησιμοποιώ συχνά ειδικά για το πρόσωπό μου. Ήμουν περίεργη για το άτομο πίσω από αυτα οπότε την έψαξα στο facebook και μετά είχαμε αρκετές συζητήσεις μαζι. Η δέσποινα λατρεύει τα φυσικά προιόντα ομορφιάς και γι αυτό και τα σαπούνια της είναι υπέροχα με εκπληκτικά συστατικά και καταπληκτικό άρωμα! Ένα ευγενικό άτομο, που αγαπάει αυτό που κάνει και την οπόια θα αγαπήσετε όχι μονο λόγω των σαπουνιών της αλλά γιατί ως άνθρωπος είναι αυτό που μπορείς να αποκαλέσεις φιλη!


 ***************

Ονομάζομαι Δέσποινα Ασουχίδου και εδώ και καιρό φτιάχνω  σαπούνια ελαιολάδου με αγνά υλικά, έχοντας σαν αφετηρία  την αγάπη μου για τη φύση και για όλα τα καλά που έχει να μας προσφέρει αλλά και τις γνώσεις στη Χημεία, που απέκτησα από τις σπουδές μου στη Χημεία. 




Όλα τα σαπούνια είναι φτιαγμένα σε μικρές δόσεις,  προσέχοντας τις πρώτες ύλες, χρησιμοποιώντας την ψυχρή μέθοδο που σημαίνει ότι δεν καταστρέφονται τα θεραπευτικά συστατικά των ελαίων από την υψηλή θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να διατηρούνται οι ιδιότητες των συστατικών. Χρησιμοποιώ ελαιόλαδο,δαφνέλαιο/χαμομηλέλαιο που φτιάχνω εγώ, λάδι καρύδας,φοινικέλαιο, βούτυρο καριτέ,καστορέλαιο, αμυγδαλέλαιο, καθαρό κερί μελισσας,άργιλους,δικά μου εκχυλίσματα βοτάνων, μπαχαρικά και 100% καθαρά αιθέρια έλαια, προσέχοντας τα  συστατικά που χρησιμοποιώ, να φροντίζουν και να περιποιούνται το δερμα. Με όλα όσο ανέφερα δημιούργησα 6 είδη σαπουνιών: 


1. Σαπούνι για το πρόσωπο με αλόη  και κόκκινη άργιλο (για ξηρές και θαμπές επιδερμίδες)
2. Σαπούνι με λούφα και πράσινη άργιλο, για απολέπιση προσώπου κ σώματος
3. Σαπούνι μαλλιών με εκχύλισμα τσουκνιδας/δενρολίβανου 
4. Σαπούνι με  μέλι, βάμμα πρόπολης και καθαρό κερί μέλισσας
5. Σαπούνι παιδικό με έλαιο χαμομηλιού 
6. Σαπούνι προσώπου & σώματος με μέλι και Κατσικίσιο Γάλα ή Γάλα Γαϊδούρας  σε ποσοστό 25% 


Τα σαπούνια  είναι καταπραϋντικά, έχουν πλούσιο, κρεμώδη αφρό και καθαρίζουν εξαιρετικά τόσο το πρόσωπο όσο και το σώμα και τα μαλλιά, δίνοντας μια υπέροχη αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας. Μαλακώνουν και επαναφέρουν το δέρμα στη φυσική του κατάσταση, χάρη στη γλυκερίνη που περιέχουν ως παράγωγο της σαπωνοποίησης. Δεν εχουν καμμια απολύτως σχεση με τα επώνυμα σαπουνια της αγορας, γιατι στα συστατικά τους δεν εχουν αυτα τα ποιοτικά συστατικά αυτών των σαπουνιών. Τα φτιαχνω με πολύ μερακι και αγάπη για αυτό και το κίνητρό μου δεν είναι οικονομικό.

********************

Using handmade beauty products for ourselves is the greatest gift we can offer to our body, our face, our skin. And these soaps are just the perfect selection! 

Το να χρησιμοποιούμε φυσικά προιόντα ομορφιάς  είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στο σώμα μας, στο πρόσωπο μας, στο δέρμα μας. Και τα σαπουνάκια αυτά είναι η τέλεια επιλογη!


You can find Despina and her creations to her facebook page. And have in mind...she is always there to discus with you anything about her products and to give you advice about your skin care and not only!

Μπορείτε να βρείτε τη Δέσποινα και τις δημιουργίες της στη σελίδα της στο facebook. Και να θυμάστε... είναι πάντα εκεί για να συζητήσει μαζί σας τα πάντα για τις δημιουργίες της και να σας συμβουλεύσει για την περιποίηση σας!


Thank you Despina! I wish you more beautiful creations!!!


mats mouts
post signature

9 comments :

  1. Φαίνονται υπέροχα τα σαπούνια της Δέσποινας! Ευχαριστούμε που μας τη σύστησες! Φιλιάαα

    ReplyDelete
    Replies
    1. είναι όντως υπέροχα και άκρως οικονομικα! Καλη σου μερα :)

      Delete
  2. Υπέροχα!Είμαι υπερ στα σπιτικά γενικά και σαπούνια ειδικά!Μπράβο στη Δέσποινα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και εγω εγινα τελευταια! και τα συγκεκριμένα είναι απλά σουπερ! φιλακια κουκλα :)

      Delete
  3. Τι υπέροχα σαπουνάκια είναι αυτά! Χάρηκα πολύ που γνώρισα τη Δέσποινα!

    ReplyDelete
  4. Μπράβο στη Δέσποινα! Χίλια μπράβο, είναι μπελαλίδικη τέχνη της. Υπέροχη παρουσίαση όπως πάντα!

    ReplyDelete
  5. Λατρεύω τα χειροποίητα προϊόντα! Τα σαπουνάκια φαίνονται τόσο υπέροχα και τα συστατικά τους αγνά και φιλικά με το δέρμα.

    ReplyDelete
  6. Τι ομορφιές! Συνάδερφος η Δέσποινα και στο επάγγελμα και στην κατασκευή σαπουνιών. Μου αρέσει να γνωρίζω ανθρώπους με τους οποίους μοιράζομαι την ίδια αγάπη. Όποιος κατασκευάζει σαπούνια γνωρίζει πόσο ποιοτικά είναι και φιλικά για το δέρμα σε σχέση με τα βλαβερά του εμπορίου. Μπράβο Δέσποινα!

    ReplyDelete
  7. Σας ευχαριστώ πολύ για όσα καλά μου γράψατε και εσένα Ζήνα για το χρόνο σου και την πολύ ωραία παρουσίαση!!Να είστε καλά!!Δέσποινα

    ReplyDelete

Thank you for visiting my blog and for your comment!

BRs,
EfZin